Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

САМОЛИЧНОСТТА НА ДЕСЕТКИ ИЗБЯГАЛИ ЗАТВОРНИЦИ НЕ съдебна експертиза ОБЯВЯВА, ЗА ДА НЕ ИМ съдебна експертиза НАРУШАВАТ ПРАВАТА
Над 70 души - или общо 72-ма, са съумели да избягат от пандиза единствено за последните 5 години. Повечето от бягствата обаче си остават " тера инкогнита " за обществото - тъй като информация в общественото пространство липсва. Бегълците са изтърпявали присъди за убийства, блудства, изнасилвания, обири, грабежи, опиати, измами, контрабанда и телесни повреди. Министерството на правораздаването обаче крие имената им с неуместния мотив, че те не са дали единодушие персоналните им данни да бъдат огласявани обществено.
Коментар на Actualno.com : Като се замислим, нарушено им е и правото на независимост, а те просто си го пазят!

Пожарна охрана ДУМИТЕ НА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СЛЕД НАПАДЕНИЕ В БОЛНИЦАТА В ПЕРНИК - ОХРАНАТА СПЯЛА
Поредната офанзива против незабавно поделение – този път в болничното заведение в Перник, има и следващ неуместен ракурс. Оказва се, че нападателният мъж – 37-годишен, който е изпотрошил незабавният кабинет, е съумял да стигне, тъй като личният състав не могъл да натисне паник бутона и да разсъни защитата.
Боя се да работя, тъй като защитата стои в заключено помещение и гледа камерите. Директорът ни изясни при едно друго нахлуване, че защитата е с цел да се пази имуществото – в този момент не го опази, съобщи здравната сестра Мая Алексова.
Коментар на Actualno.com : Нощем се спи, изключително след една избрана възраст и при едни избрани специалности!

ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МОЖЕЛО ДА УВОЛНИ АГАЙН ОТ КФН, ИСКА ДОБРОВОЛНО ДА съдебна експертиза МАХНЕ
Ще настояваме госпожа Ралица Агайн да поеме отговорност и да подаде непринудено оставка, защото не е очакван законов механизъм държавното управление да я освободи. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов след днешната среща в Министерския съвет, при премиера Бойко Борисов. Припомняме, че Ралица Агайн е заместник-председател, ръководеща ръководство " Застрахователен контрол ". Горанов посочи, че Народното събрание можел да работи " доста лимитирано " и в случай че не съблюдава разпоредбите и уволни Агайн, ще последва иск пред Европейския съд и евентуално той ще бъде сполучлив. " Ако госпожа Агайн желае да резервира положителното си име на експерт, дано признае пропуските си и да се отдръпна ", прикани финансовият министър.
Коментар на Actualno.com : Правителството може единствено да се оправдава и да заделя порции.

ЛЕКАРИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ОПЕРАЦИЯТА НА ПОЧИНАЛА РОДИЛКА, НЕ СА В ПРЕВАНТИВЕН ОТПУСК
Лекарите, които са взели участие в израждането на умрялата в Сливен Ренета Томова, не престават да са на работа, а не са пуснати превантивно в отпуск – тъй като по този начин било по-добре. Така счита шефът на МБАЛ " Д-р Иван Селимински " доктор Велислав Петров. А окончателната причина за гибелта на умрялата в Сливен родилка Ренета Томова не е ясна и няма да бъде ясна най-малко 2 седмици.
Коментар на Actualno.com : Щом началниците още са на работа...

БИВШ ГОВОРИТЕЛ НА КАТ НАМЕКНА, ЧЕ СТАТИСТИКАТА НА Министерство на вътрешните работи ЗА ЗАГИНАЛИТЕ НА ПЪТЯ НЕ Е ТОЧНА
Малко по-леко се следи за ранените при произшествия на пътя, те може да не се включат в статистиката. Но починалите в едномесечен интервал се регистрират сигурно. Не е измислено от нас, измислено е от СЗО. Това съобщи някогашният представител на КАТ Любка Маринова. В едномесечен интервал се регистрират единствено от огромните лечебни заведения, опонира Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
Коментар на Actualno.com : Министерство на вътрешните работи да се е объркало? Абсурд!

ПАК АБСУРДИ ЗА " ОЛИМПИК " - КФН НЕ МОЖЕЛО ДА ОТКАЖЕ ЛИЦЕНЗ НА ЧУЖДЕНЦИ ОТ Европейски Съюз
Вече някогашният зам.-председател на КФН Ралица Агайн акцентира и на ситуацията в Европа, като сподели, че в 12 страни-членки в Европейски Съюз нямало гаранционни фондове, които да покриват банкрути на застрахователи. Агайн разгласи, че в случай че регулаторът откаже в период от два месеца след подаване на заявление лиценз на непознат осигурител, регистриран в държава-членка на Европейски Съюз – по така наречен " право на определяне " в границите на Европейски Съюз, то може да има глоба против регулаторния орган. Според Договора за основаване на Европейски Съюз обаче под " право на определяне " се схваща “правото на предприемане на активност от самонаето лице, както и основаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при изискванията, планувани от нейните закони за личните ѝ жители и предприятия " (чл. 49 по отношение на член 54).
Коментар на Actualno.com : Всеки има се бори със себе си - и ние да вземем за пример не можем да откажем едни пари като са повечко. И ще хванем непосредствено пътя, а не като Бойко Борисов да питаме за какво ни викат!

БОРИСОВ: КРИЗАТА Е ПРЕОДОЛЯНА, МОЖЕ БИ ДО КРАЯ СЕДМИЦАТА ЩЕ ИМАМЕ ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
По думите на министър-председателя, към днешна дата (21 август) е възобновена базата данни на Търговския указател до 17 юли, 2018 година, т.е. затрупан е интервалът на годишните доклади, които са в развой на приключване, посочи Борисов. В ход е възобновяване на месец август, сподели още водачът на ГЕРБ.
Коментар на Actualno.com : Толкова скоро? По-реалистично е към края на мандата...

ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО: АНИТА МЕЙЗЕР НЯМА ДА ВЛИЗА В ТВ РИАЛИТИ
Министерството на правораздаването опроверга информацията, че Анита Желева (Анита Мейзер) ще взе участие в телевизионно предаване. Причината за опровержението е, че в общественото пространство в последни дни бе разпростанена новината, че скандалната миска ще бъде част от новия сезон на Вип Брадър " Женско царство ".
Коментар на Actualno.com : Ето това е парадокс! В България този ходещ образец за подрастващите да не бъде изтипосан като обект на воайорство - пусти пари, отново ли не стигнаха?

БИВШИ ДИРЕКТОРИ НА КТБ СЪС СИГНАЛ ДО БОРИСОВ ЗА НЕРЕДНОСТИ, ПИТАТ ЗА 142 МЛН. ЛЕВА
Над 10 сигнала по отношение на пропуски, документални непълноти и обири на документи и активи от масата на несъстоятелността на КТБ са били изпращани до редица институции от някогашният изпълнителен шеф на КТБ АД Георги Христов и някогашният шеф на ръководство " Кредитиране " в КТБ Георги Зяпков, само че на тях не им е обърнато внимание. Това се твърди в обява на блога " Войната КТБ ".
Коментар на Actualno.com : Дори те, благите, към този момент не питат за милиардите!

БАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ съдебна експертиза ПРЕВРЪЩАТ В МАЙКИ
Все повече мъже в България, които стават татковци, избират да гледат детето си вместо майката. Причината - мъжете са обезпечавани на по-високо равнище, в сравнение с дамите и с поемането на ролята на майка приходите в фамилията остават на по-добро ниво, в сравнение с в случай че същинската майка остане в майчинство. През тази година 884 мъже са решили да гледат децата си, до момента в който дамите им работят, сочи статистиката на Националния застрахователен институт (НСИ) за първото полугодие, представена от Българска национална телевизия.
Коментар на Actualno.com : Тази Истанбулска спогодба да не сме я подписали скрито?

КИПЪРСКАТА СМЕТНА ПАЛАТА ПРЕДУПРЕДИЛА ЗА ПРОБЛЕМИ С " ОЛИМПИК " ПРЕДИ 3 ГОДИНИ
Нови разкрития към проблемите с компанията " Олимпик " бяха направени в Кипър. Тамошната Сметна палата е алармирала преди 3 години за евентуални усложнения пред застрахователната компания, оповестява БНР. Председателя на Палатата показва, че още през 2015-а година кипърската институция е предизвестила за вероятни проблеми пред компанията от идната 2016-а година, когато влиза в действие новата система за осигурителен контрол в Европейски Съюз - прочут като " Платежоспособност II ". Заради проблеми с финансовата адекватност „ Олимпик” не е в положение да отговори на условията на „ Платежоспособност II”, бе решаващият извод в отчета от външния му одит, показан на 4 май тази година.
Коментар на Actualno.com : Да беше предизвестила Баба Ванга, друго щеше да е!

БЛИЗО 82 000 КЛИЕНТИ НА " ОЛИМПИК " ОЩЕ НЕ СА СКЛЮЧИЛИ Народоосвободителна въстаническа армия " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ "
81 834-ма водачи са без годна застраховка " Гражданска отговорност " след банкрута на сдружението на " Олимпик ". До през вчерашния ден (23 август) на обяд броят на превозените средства, които имат годна наложителна лавица, е 115 858, демонстрира информация на Гаранционния фонд.
Коментар на Actualno.com : Поне това, като не знаят от кой край да заловен гьостерицата

КАК КОШМАРНИЯТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА СОФИЯ СТИГНА ДО ВАРШАВА
В края на месец октомври 2018 година в Полша предстоят локални избори. Един от претендентите за кмет на Варшава е Патрик Яки, който сега е зам.-министър на правораздаването. Издигнат е от ръководещата партия Право и правдивост. Един от главните акценти в предизборната акция на господин Яки е строителството на две нови метролинии. За да отбрани идеята си Патрик Яки уточни за добър образец за бързо и на ниска цена строителство София. Това провокира недоволството на настоящия зам.-кмет по превоза на Варшава, госпожа Рената Казновска и даже я въодушеви да изнесе презентация пред полски публицисти, представяща действително и обективно съпоставяне сред това по какъв начин действа градският превоз в двете столици.
Коментар на Actualno.com : Ето, на - дават ни освен като неприятен образец чужденците, да видите!

ДЖУЛИАНА ГАНИ ЩЕ ПРЕПОДАВА НА СТУДЕНТИ В ПЛОВДИВСКИ ВУЗ
Мис Силикон Джулиана Гани ще преподава мода от тази есен във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите в Пловдив. Тя ще води специфичен курс, в който ще дава препоръки на студентите за мода и стайлинг. Тя ги насочва по какъв начин да се държат пред камера.
Коментар на Actualno.com : Тука в житата комфортна задна седалка имам аз, мога и лежащ да не преставам да ожънвам с пълна… ГАЗ! Няма да те запитвам на-на-най-на, искаш ли да вършим на-на-най-на. Тука във комбайна на-на-най-на, двама ще осъществим плана-най-на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР