Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

БЕНЗИНЪТ В БЪЛГАРИЯ Е ХЕМ НАЙ-ЕВТИН, ХЕМ НАЙ-СКЪП В ЕВРОПА
В България бензин A-95 е най-евтин в целия Европейски съюз, само че единствено като безспорна стойност. Като покупателна стойност горивото е по-скъпо, в сравнение с на всички места в Европа. Това демонстрира разбор на авторитетната американска новинарска организация Bloomberg.
Коментар на Actualno.com : Икономическо-житейска мъдрост - не е значимо какъв брой коства едно нещо, ами какъв брой бройки от него можеш да продадеш, до момента в който биеш по главата другите да не продават по-евтино!
ИСКАМЕ ОТ ДАНС ДА ЗНАЕМ ЗА НАШИ ЛИЧНИ ДАННИ - МОЖЕ ДА НИ ОТКАЖАТ ЗАКОННО
Гражданите ще могат да желаят от ДАНС информация какви техни персонални данни са налични там и защо се употребяват. Става дума за така наречен резервационни данни, които от предишния декември се събират в особено основаното национално звено, което следи пътническия трафик по въздуха. Реално сега там се събира голям масив с информация за това кой, по кое време, къде и с кого е летял. Заявленията за инспекция ще се подават до националното звено - тази корекция в Закона за ДАНС се прави с преходните и заключителните разпореждания на Закона за отбрана на персоналните данни. Става дума за поправките, които бяха импортирани от държавното управление в Народното събрание поради влезлия в действие през май общоевропейски правилник за отбрана на персоналните данни. Прозрачността, планувана за ДАНС, обаче може да се окаже привидна. В закона ще бъде оставена опция на националното бюро да не дава отговор на заявките на хората. Записано е, че отговори ще се получават единствено когато настояванията са основателни " не несъразмерни ".
Коментар на Actualno.com : " Национална сигурност " - най-голямата неистина, позволяваща на избрани хора да се облагодетелстват за сметка на всички останали.

БОИЛ БАНОВ: НЕ МОГА ДА ПОДАМ ОСТАВКА, ЗАЩОТО НЯКОЙ ПАЛИ НЯКЪДЕ
" Не мога да подам оставка, тъй като някой пали някъде, където аз съм обезпечил нужната защита от позиция на Закона за културното завещание. Предварителният статут ще бъде съборен в съда, поради множеството притежатели... Какъв е смисълът да дойда след 3 месеца тук и вие да ме питате за какво падна в съда? " Това сподели министърът на културата Боил Банов в коментар за пожара на Царските конюшни, обяснявайки за какво още няма статут на културна полезност за обекта.
Коментар на Actualno.com : Е щом не може оставка, може ли най-малко малко повече разкайване и не толкоз доста оправдания?

ЗАМ.-МИНИСТЪР БАЛАБАНОВ: Министерство на вътрешните работи НЕ МОЖЕ ДА ПРОНИКНЕ В ГЛАВИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ
Във връзка с държаното в плен 20 дни и измъчвано момиче от Добрич, Балабанов сподели: " Разбира се, че е намерено инцидентно, тъй като в Добрич има хиляди къщи и никой не е подал сигнал, че това момиче е изчезнало. Майката е подала сигнал на петия или шестия ден, Министерство на вътрешните работи го търси, има си бюлетин, то се афишира за търсене. "
" Министерство на вътрешните работи не може да проникне в главите на нарушителите. " Това сподели зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов във връзка със случая на убитата в Благоевград 58-годишна жена, която беше разстреляна откакто подала сигнал, че щерка ѝ е измъчвана и бита. Зам.-министърът удостовери, че килърът е бил с престъпно минало и извънредно рисков. Бил е постоянно призоваван в Министерство на вътрешните работи да дава показания. " Нашите сътрудници не биха могли да знаят какво ще му текне в мозъка на този човек, когато ще вземе оръжието и ще разстреля тази безусловно почтена жена ", сподели още Балабанов за bTV.
Коментар на Actualno.com : Не е нужно Министерство на вътрешните работи да върви в чиято и да е глава, нужно е да има глава на раменете си - само че няма!
АРЕСТАНТ ИЗБЯГА ОТ районно управление (на МВР) - ГЪЛЪБОВО
На 30 юли сутринта от постройката на районното ръководство в Гълъбово е избягал 38-годишен мъж. Оказа се, че арестантът е излязъл на козирката сред първия и втория етаж на ръководството. Предприети са дейности за издирването му и часове по-късно той е открит и арестуван в село в Старозагорска област, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Полицията е употребила кучета, с цел да хване мъжа.
Коментар на Actualno.com : Г-да полицаи, недейте, повтаряме, недейте да пускате арестанти наоколо до прозорец, тераса или козирка на втория етаж - задоволително ниско е!
ДОКЛАД НА СВЕТОВНАТА БАНКА: БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ Е НЕНАДЕЖДНА, НО ДОБРЕ ПЛАТЕНА
Като се вземе поради покупателната дарба съгласно стандарта на живот, униформените в България са на едно равнище на възнаграждение с сътрудниците им в Швеция и Норвегия. Малко по-назад в отчета са страни като Дания, Естония, Литва и Латвия.
Сметките на най-големия профсъюз в Министерство на вътрешните работи обаче са разнообразни. „ По наши данни междинна европейска заплата в органите за сигурност е 31-38 000 $ годишно. Докато за нашата страна, стартовата е не повече от 4500 и с развиване във времето – към 6000 $. Разликата е 7-8 пъти”, уточни зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.
Коментар на Actualno.com : А по наши данни в Министерство на вътрешните работи има един куп подпиращи бюрата, които синдикатите настойчиво къткат. Не отхвърляме - добре е да си клатиш краката и да има какво да ядеш, изключително за сметка на данъкоплатците.

ОЩЕ НЕ Е РЕШЕН ПРОБЛЕМЪТ С БЕЛОДРОБНИТЕ ТРАНСПЛАНТАЦИИ НА БЪЛГАРСКИ ПАЦИЕНТИ
Проблемът с нуждаещите се от белодробни трансплантации у нас още не е решен, само че се поставят всички старания за това, стана ясно след следващия митинг на пациентите пред здравно министерство. У нас сходни интервенции не се правят, а през предходната година изтече договорът сред българските управляващи и австрийската клиника, към която се насочваха българите за белодробни трансплантации. Той не е възобновен поради неуредени връзки сред България и Евротрансплант - донорската мрежа, която е медиатор и поръчител при сходни контракти.
Коментар на Actualno.com : Държавата има елементарна рецепта в тази ситуация - дишайте, дишайте. Не можете - ваш проблем.
ПРИРОДОЗАЩИТНИК Пожарна охрана КАЗУСА " ПИРИН ": МОЖЕ ДА НАПРАВИМ ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
" Крайно време е министерството да стартира да съблюдава закона и да бъде Министерство на околната среда, а не против околната среда и министерство на далаверите. Мислим да създадем едно обучително посещаване на вицепремиера Валери Симеонов на Байкушевата мура, която не е в резерват. След като имаме толкоз некултурен и толкоз ненаясно с живота вицепремиер – нещата не стоят добре. " Това сподели съпредседателят на " Зелените " Андрей Ковачев в коментар решението на Върховния административен съд, който на първа инстанция анулира измененията в Плана за ръководство на Пирин, които бяха признати от Министерски съвет.
Коментар на Actualno.com : Може образованието да е музикално - господин Симеонов е схватлив на звук!

БОРИСОВ ОБЕЩА 150 МЛН. ЛЕВА ПОВЕЧЕ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, ИМАЛО РЕГИСТЪР ЗА ТЯХ, КОЙТО СТРУВАЛ НАД 2 МЛН. ЛЕВА И НЕ РАБОТЕЛ
Представители на хората с увреждания и Борисов са се договорили трите закона, касаещи хората с увреждания, да бъдат импортирани за гласоподаване от депутатите наесен в Народното събрание. Работната група се е договорила да бъде направен електронен указател на хората с увреждания, въз основата на който да се вършат всички политики в региона оттук насетне. По думите на Борисов към този момент имало сходна система, за която били изхарчени 2 млн. лева, само че тя се оказала неработеща.
Коментар на Actualno.com : Не става единствено с пари, би трябвало и ум!

ОГРАБИХА ДОМА НА ДЕПУТАТА ТАСКО ЕРМЕНКОВ, УПОИЛИ Гражданско отделение С ГАЗ
" Това е вторият грабеж, който ми се прави в същия апартамент. Първият беше през 2015 година и тогава бяха ограбени всички типове полезности и то по доста съвършен метод. Крадците се бяха постарали да оставят жилището в първичния му тип, все едно, че никой не е влизал вътре, кутийките, от които бяха взети бижутата, бяха оставени на същите места затворени. Ако щерка ми напълно инцидентно не беше схванала, че портмонето ѝ е преместено от лявата в дясната част на чекмеджето, нямаше да разберем несъмнено в продължение на доста време, че сме ограбени. Това се случва в миг, в който щерка ми напуща къщата, а ние с жена ми сме при едни другари на морето за два дни. И тогава полицията нищо не направи за жалост, а в този момент на 3 юли, до момента в който спим четиричленното ми семейство (аз, жена ми, щерка ми и брачният партньор ѝ, както и младо куче), влизат крадци ", разяснява Ерменков.
По думите му забавното е, че от кредитните карти, които имат в портмонетата си, са взети единствено тези, които са на жена му и са съветски.
Коментар на Actualno.com : Джендъри са били - употребили са розов газ, а и са му ограбили единствено рублите!

НЯМА НИТО ЕДИН НАЕТ СЛУЖИТЕЛ В ПОЛОВИНАТА ФИРМИ У НАС
Почти половината дейни компании в България са без нито един нает чиновник и в тях работят само притежателите им. През 2016 година броят на " монопредприятията " е 169 625, или 48.7% от всички, които са имали активност. Това демонстрира новото проучване на Национален статистически институт " Демография на предприятията ". То се организира всяка година, като обгръща петгодишен интервал, с цел да даде картина за жизнеспособността на бизнеса у нас. Сегашното изследване обгръща петилетката от 2012 до 2016 година.
Коментар на Actualno.com : Сам воинът не е боец...
КМЕТЪТ НА НЕДЕЛИНО ПРИЗНА, ЧЕ КАЛПАВО НАПРАВЕНА ЕКОПЪТЕКА Е ПРИЧИНА ЗА ОПАСНО СВЛАЧИЩЕ
Екопътека е повода за активизиралото се свлачище в Неделино. Това призна кметът на града Боян Кехайов. По думите на градоначалника неведнъж е имало тъжби и предизвестия от живеещите в региона за заплахата, само че не било обърнато внимание. Оказа се, че когато е правена екопътеката, не е направена нужната подпорна стена.
Коментар на Actualno.com : Г-н кмете, а КОЙ дава отговор, когато има тъжби от жители за нещо?

КУРИОЗ: ГОДЕНИЦА И ЛЮБОВНИЦА В РОДИЛНОТО
Две млади дами от Смолян застанаха пред Районния съд в Пловдив, откакто разменили документите си за идентичност в пловдивски родилен дом след раждането на едната от тях. Целта била новороденото бебе да бъде взето от бащата и неговата избраница.
Коментар на Actualno.com : А бащата в действителност не бил татко на тъкмо това бебе. Тук би трябвало наложително да се върнем в гимназията и уроците по биология - да почнем от зелена еуглена, чехълче..
ИВАНЧЕВА ОТИВА В БОЛНИЦА ОКОВАНА КАТО ХАНИБАЛ ЛЕКТЪР (ВИДЕО)
Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева постъпи в болница за детайлни проучвания поради израстък на хипофизата. Тя обаче беше откарана в лечебното заведение окована като че ли е част от трите синджира плебеи, които Крали Марко освобождава в известната легенда.
Коментар на Actualno.com : Очевиден опит да се добави желязо в диетата на арестанта - желязно ще ни излезе през носа в Страсбург!

ВЪПРОС КЪМ ЦИК ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ: ЩОМ НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА, ЗАЩО НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ?
Първото машинно гласоподаване – пробно, беше през 2009 година. Минаха 10 години, в които ЦИК все нещо не им е наред, все нещо не са разбрали, все има проблеми в логистиката, сподели иронично някогашният народен представител Мартин Димитров. След като ЦИК не извършват закона, за какво да вземем за пример да го извършват жителите – и на тях им е комплицирано да заплащат налози, за какво да го вършат, беше тезата на Димитров. И приключи: " Да вземат да изпълнят закона най-сетне ".
Коментар на Actualno.com : ЦИК е машина - само че от тези, които циклят!
ФАНДЪКОВА: НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ЛЕСНО ДА съдебна експертиза СТРОИ НА МЯСТОТО НА КУЛТУРНИ ПАМЕТНИЦИ
Няма да позволим това да се случва елементарно, бяха думите на Йорданка Фандъкова във връзка с опитите за застрояване на парцели със здания културна полезност. Кметицата смята, че пазаруването на остарели здания, с културно-историческа полезност, се прави единствено и само поради парцела, който в общия случай е доста вкусен.
Коментар на Actualno.com : Лесно - не. Виж, в случай че е по-трудно, по-скъпо, едно такова по-инвестиционно...
ПОРЕДНО СЕЛО С ПРОБЛЕМИ С ТОКА, БИЛО ЗАРАДИ ЩЪРКЕЛИ И СОВИ
Пореден случай, при който цяло село излиза на митинг поради проблеми с тока. Става въпрос за ловешкото село Александрово. Пред Нова телевизия един от протестиращите, който има мелница, споделя, че през предишния месец е имало над 15 прекъсвания на тока, а дневно има по 4-7 токови удара. Един път ми споделиха, че по жиците имало 3 сови и 2 щъркела и по тази причина имало спиране, оплака се различен гражданин, който твърди, че от ЧЕЗ казвали, че не бил подаден сигнал за този съответен случай.
Коментар на Actualno.com : Щъркели - по какъв начин да е. Совите, обаче, не са ли нощни животни - или им би трябвало да си светнат в тъмното?
ТРИ ОРГАНА, А НЕ ЕДИН, ЩЕ съдебна експертиза ГРИЖАТ ЗА ЯЗОВИРИТЕ
Трите органа, за които става въпрос, са " Държавната консолидационна компания " (ДКК), Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) и новото държавно дружество " Управление и стопанисване на язовири " (УСЯ).
Коментар на Actualno.com : Така се гради държавна стопанска система - хем има за трима, хем при търсене на отговорност, виновен е другият! Патриотична работа!

СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ - КУПУВАШ СИ БИЛЕТ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩ ВЛАК
Невероятно или не напълно, само че БДЖ още веднъж влиза в осведомителния продан поради достижение, почтено за премиите " Дарвин ". Оказа се, че железниците ни са продали билети на десетки пасажери, само че не са пуснали трен, с който те да се придвижат. Според информация на в. " Сега ", пътуващите по линията Бургас - София с прехвърляне в Карлово през вчерашния ден чакаха с часове на жегата, откакто се оказа, че влакът Карлово - София, за който са си платили, липсва.
Коментар на Actualno.com : Пуф-паф, отново ви зае...

НЕЧОВЕШКОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ АРЕСТАНТИ МОЖЕ ДА КОСТВА НА БЪЛГАРИЯ МНОГО
Един куп каузи против България в Страсбург поради унизително отношение от страна на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) към Министерството на правораздаването може да станат факт и да бъдат извоювани. Основната причина - процедурата, прилагана по отношение на арестанти, без те още даже да са с настояща присъда. Със знанието и утвърждението на ГДИН, както и на управлението на правосъдното министерство, обвинени и подсъдими, които са почтени до доказване на противното, биват оковавани с белезници на ръцете, вериги на краката и специфични колани даже когато са в болница.
Коментар на Actualno.com : Да, ще плащаме - всички ние, тъй като сме оставили избрани едноклетъчни на " Вие ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР