Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.

В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

НА ХОРАТА В ЯМБОЛСКО ВЕЧЕ ИМ ПИСНА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИ
Човек-провокатор, с цел да може да се сътвори напрежение и сблъскване измежду хората, които се пробват да покажат какво се случва в Болярово. С тези думи една от дребното към този момент протестиращи в ямболското село изрази омерзението си от един-единствен човек, фрапантен лозунги. В ефира на Нова телевизия, при директно включване, въпросният човек на всеослушание повтаряше мантри, че всичко се случва поради немския канцлер Ангела Меркел и че се избиват животни, с цел да дойдат мигранти.
Коментар на Actualno.com : Крайно време беше!

ЦВЕТАНОВ ЗА ДЪРЖАВНИЯ ПОДАРЪК ЗА МИЛИОНИ КЪМ КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ: НЯМАШЕ ДЕБАТ
Всичко, което е обвързвано с съдружното ни съглашение, нямаме разлики. В последните няколко месеца от " Обединени патриоти " има законодателна разпоредителност и това води до недоразумения, а ГЕРБ се явява съдия. Не е правилно посредством медиите да се хвърлят обвинявания, не са медиите мястото, където би трябвало да се появяват междуличностните разлики. Така вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов Според Цветанов от ГЕРБ поставили " сериозен акцент " що се отнася до енергетиката по повод поправките в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, най-известната от които се прочу с нарицателното " поправката Домусчиев ". Нямаше сериозен спор, оправда се Цветанов за какво тази корекция мина. На въпрос какво ще вършат ГЕРБ при президентско несъгласие, някогашният вицепремиер отвърна, че партията на Бойко Борисов щяла да работи за публичния интерес.
Коментар на Actualno.com : Така е то, за тези работи не се водят диспути - дават се заповеди!

ДЖАМБАЗКИ БЛЕСТИ - ПРИЗНА КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЛЪЖИТЕ С ЧУМАТА, ОБВИНИ ГЕРБ ЗА БМФ
Антидържавни конспирации – по този начин зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки разяснява случаите, при които поради рецесията с чумата по дребните преживни животни в Странджанско потеглиха клюки, че има преднамерено заразяване, с цел да се избиват животни и да се обезлюдява територия за населване на мигранти. Посетих Шарково и се убедих с очите си, че хора, които очевидно нямат потребност от психиатрична помощ, настояват, че всеки ден каца аероплан с по 300 души-мигранти в Безмер, сподели още Джамбазки. На въпрос обаче дали политиците не са отговорни за това съмнение, евродепутатът се съгласи и даже съобщи, че " и ние бяхме част от това ", визирайки неналичието на доверие в обществото към страната особено по въпроса със болестта в Странджанско.
Коментар на Actualno.com : Призна си за говоренето като цяло - но да не мислите, че ще престане?

ТРИ ДНИ ГОРИ СМЕТИЩЕ КРАЙ КОЧЕРИНОВО, НЯМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ ДА съдебна експертиза ОБЛЕЕ С ДОСТАТЪЧНО ВОДА
Вече трети ден продължава да тлее пожар в сметището край село Кочериново. Огънят не може да бъде овладян от пожарникарите, а и не са помогнали снощните дъждове. Големият проблем за пожарникарите е, че не могат да обезпечат задоволително вода, с цел да облеят напълно тлеещите отпадъци - главно пластмаса и гуми.
Коментар на Actualno.com : Вече и вода ли няма в тази страна... или маркучи?

СЛЕД ВЕТОТО: И БОРИСОВ ПОИСКА ПРОМЯНА НА " ПОПРАВКАТА ДОМУСЧИЕВ "
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на парламентарната група на ГЕРБ " да създаде и внесе нова корекция в Закона за приватизацията и следприватизационен надзор ", с която " да отпаднат всички подозрения за лобизъм в интерес на една или друга страна ". Съобщението от парламентарната група на ГЕРБ за разпореждането на водача ѝ идва 26 минути откакто прессекретариатът на президента Румен Радев заяви, че президентът е наложил несъгласие на признатите предходната седмица разпореждания. Президентът възразява против измененията, с които със задна дата срокът за уговорките на купувача на държавна благосъстоятелност се редуцира от 10 на 5 години.
Коментар на Actualno.com : Ще преживее ли пожарникарят, че водачът го изпревари? Все отново водачите летят...

ВИЖТЕ КАКВА ТОЧНО ОГРАДА ТРЯБВА ДА СПИРА ГЛИГАНИ Пожарна охрана ДУНАВА (СНИМКИ)
От през днешния ден, 24 юли, стартира построяването на телена ограда в Северна България, по Дунава, с цел да бъде спряно вероятно влизане на диви свине от Румъния, които могат да пренесат африканска чума и да заразят и домашни свине. Това беше публично доказано от земеделския министър Румен Порожанов. Съгласно известие на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) оградата ще е от четири реда и ще е дълга 133 000 линейни метра. По думите на Порожанов, 1 линеен метър от 1 ред коствал 15 стотинки, а от 4 реда – 60 стотинки. Сметката демонстрира, че общата цена е 79 800 лв..
Коментар на Actualno.com : Дано единствено някое диво прасе не вземе да се почеше и да изгрухти " Сезам, отвори се ".

СТРЕЛБА В ПОДЛЕЗ НА БУЛ. " ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ " В СОФИЯ ЗАРАДИ КУЧЕ, " МАРКИРАЛО " ВРАТА НА МАГАЗИН
Стрелбата в подлеза на булевардите " България " и " Гоце Делчев " е подбудена след битов спор. Това удостовери на ексклузивен брифинг основен комисар Стойно Цветков, шеф на отдел " Разследване " към Столична дирекция на вътрешните работи. " Полицията неотложно е заловила стрелеца – 59-годишен мъж, намерили са и потърпевшия 50-годишен притежател на магазин. Простреляният е закаран във ВМА с заплаха за живот. Направена е интервенция в коремната област. При разпита станало ясно, че кучето е " маркирало " вратата на магазина ", изясни Цветков.
Коментар на Actualno.com : В България прекомерно доста хора са маркирани в главата...

СИДЕРОВ АТАКУВА ФРОНТАЛНО СИМЕОНОВ - СПАСЯВАЛ РЕДНИК ЦЕКО, МОЖЕЛ ДА БЪДЕ СМЕНЕН
Внасям искане до основния секретар на Министерския съвет да показа информация кой и по каква процедура е разрешил инспекциите по Черноморието, взела участие ли е полиция в тях и за какво. Това съобщи водачът на " Атака " и ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров. Това е успокояване, не е война, тъй като вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони, които убиват българския туристически бизнес. Не съм пратил Симеонов във властта, с цел да убива туризма, а да подвига приходите и пенсиите – не да " утрепва " компании и стотици и стотици бизнесмени, сподели Сидеров пред Нова телевизия. Ако той не може да се оправи с това (бел. ред. – повдигането на доходите), да признае и ще търсим различен човек, добави водачът на " Атака ".
Коментар на Actualno.com : Ето това блъскане чакахме!

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БИВОЛОВЪДИТЕ ПИТА - КАКВО ПРАВИ СИЛИКОНКА ОТ " БИГ БРАДЪР " НА ПРОТЕСТ?
Мария Степанчева от Асоциацията на българските биволовъди (АББ) разгласи, че на извършения предишния вторник съвет ръководителят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев изискал оставки в Министерство на земеделието и храните и единствено той в действителност го желал. Става въпрос за четирите оставки след огромния митинг – на зам.-земеделския министър Цветан Димитров, директорa на дирекция " Животновъдство " Златка Възелова, директорa на Дирекция " Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти " Георги Праматаров, както и съветника на земеделския министър Бойко Синапов. Затова и Степанчева беше безапелационна, че в този момент се разрушава Министерство на земеделието и храните и като не си получат наесен дотациите, ще се желае оставка на цялото държавно управление. Какво вършат Силиконката от " Биг Брадър " (бел. ред. - Миглена Дерменджиева, известна като Меги Дерм), тя какво схваща от отглеждане на животни, какво прави там Корнелия Нинова, попита Степанчева.
Коментар на Actualno.com : Що за въпрос - нали за млеконадой приказваме! Има право да се учи, с цел да сполучи!

КОНТРАПРОТЕСТ ПРИ ПРОТЕСТА НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ
Майките на деца с увреждания са недоволни от палатката, която Националнопредставените организации на хора с увреждания разпънаха до тяхната пред Народното събрание - надпис " Реформа - да, само че не по този начин ". Стана ясно, че за втората палатка има позволение от общината до 5 август от 9.00 до 17.00 часа.
" От през вчерашния ден сме подложени на заплашителен психически тормоз. Започнаха да прииждат мускулести момчета с бели фланелки, а с тях и някой различен човек с увреждания. Те нямат право да бъдат тук. Имат съгласувателно позволение, което е от другата страна на Народно събрание. Призоваваме някой орган в тази страна да се намеси ", сподели една от майките - Вера Иванова.
Коментар на Actualno.com : Добре де, за какво постоянно би трябвало някой да е контра?

ПРИЗОВАХА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ НА ДУЕЛ
Временната анкетна комисия в Народното събрание, отдадена на сигналите на Колев, клони към решение те да бъдат тествани, което най-вероятно значи, че ще бъдат предадени на прокуратурата, където Босия по този начин или другояче неведнъж ги е предавал. Един от представителите на жителите, подкрепящи общественика, сподели на днешното второ съвещание на комисията, че сега в интернет могат да се намерят над 40 разгласи за продажби на книжки, а Иван Иванов от Българска социалистическа партия през смарт телефона си незабавно откри такива и ги сподели на присъстващите на съвещанието на комисията. Нервните конфликти сред депутатите и жителите стигнаха до рискова точка, откакто Николай Гацев, който е един от подкрепящите Босия, хвърли бяла кърпичка към ръководителят на комисията Станислав Иванов и го предложения на двубой.
Коментар на Actualno.com : Най-страшното е, че наподобява единствено това е решението...

ЛИНЕЙКА ОСТАВИЛА 8-ГОДИШНО ДЕТЕ САМО НА УЛИЦАТА В РУСЕ
Екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете единствено на улицата, откакто качили в колата за спешна помощ единствено баба му след случай. Родителите към този момент са подали тъжба до районната прокуратура.
Коментар на Actualno.com : Някои заболявания, които вървят по хората, са нелечими. Тъпотия, безхаберие...

БЛЪСНАТОТО ДЕТЕ В САНДАНСКИ - ЗАРАДИ ШОФЬОР, КОЙТО ИСКАЛ ДА МИНЕ ПО-БЪРЗО
Ремонт на ВиК е бил мотивът, поради който през вчерашния ден (25 юли) е станало огромното злощастие в Сандански, при което шестгодишният Мартин беше прегазен от 73-годишен водач.
Коментар на Actualno.com : И в този момент, дядо, като ти беше толкоз напън да минеш, а не да почакаш, по какъв начин е - стигна ли, по-хубав ли ти е животът?

ДЪРВО СМАЗА НЯКОЛКО КОЛИ В ПЛОВДИВ, ИМАЛО СИГНАЛИ ДО ОБЩИНАТА, ЧЕ Е ОПАСНО
Дърво е паднало върху няколко автомобила в пловдивския квартал " Христо Смирненски ". Инцидентът е станал наоколо до площадка, където ежедневно играят деца. За благополучие няма потърпевши хора. По информация на живущите, преди две седмици е бил подаден сигнал в общината за рисковото дърво.
Коментар на Actualno.com : Това не може да бъде - български служител да нехае?!

СКАНДАЛ И КРЯСЪЦИ МЕЖДУ НФСБ И " АТАКА " В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Партиите НФСБ и " Атака " се скараха в стаята на парламентарната група на " Обединени патриоти " в Народното събрание, съобщи организация " Фокус ". Валентин Касабов от НФСБ е бутнал Волен Сидеров, който удостовери пред публицисти за разпрата. От стаята на патриотите са се чували крясъци, описват очевидци на място.
Коментар на Actualno.com : Чукането стигна до завръзка! И тъкмо, воглаве с Марешки, потегли към кулминационна точка, пристигна Борисов и сецна мерака на всички. Защо по този начин бе, Бате Бойко? Пусни ги и тях да идат до Симитли, подготвени са!

Неправителствени организации ПРЕДУПРЕДИХА ЗА АБСУРДНИ ЗАКОНИ, КОИТО НИ ОСТАВЯТ БЕЗ ОХРАНА НА ВОДОЕМИ И БЕЗ ПРАВОСЪДИЕ
Традиционно се случват незабавни промени в разнообразни закони преди лятна почивка, без гражданското общество да има време за реакция, а самото общество действително има единствено един инструмент за противопоставяне – да сезира президента да наложи несъгласие, само че то се заобикаля доста елементарно от Народното събрание. Това съобщи Вера Стаевска от Сдружение за проучвателен практики на специфична конференция на няколко неправителствени организации във връзка смяната на няколко закона - Закона за водите, Административно-процесуалния кодекс и Закона за дивеча.
Коментар на Actualno.com : Беззаконието е къде-къде по-сладко, единствено да си от вярната страна!

ОКОНЧАТЕЛНО: ПСУВАШ НА СТАДИОНА? 1000 ЛВ. ГЛОБА И ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МАЧОВЕ
Проектът за промени в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия беше признат на второ четене от депутатите. Според новите текстове отправянето на хули и неприлични изрази също ще се санкционира с санкция от 1000 до 2000 лева, както и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една до две години.
Коментар на Actualno.com : Значи, като за идиоти - на мач се върви, с цел да псуваш! Иначе трупаш напрежение, а напрежението има гадния табиет да избива. Ако " законодателят " желае върху него да избие, да продължава все по този начин!

КАНДИДАТ-УБИЕЦ съдебна експертиза ХВАЛИ ПРЕД ПРИЯТЕЛИ КАК Е НАРЪГАЛ ЧОВЕК
Вадя го, бам-бам и по този начин – направих го на нищо. Това декларира до момента в който размахва нож във видеоклип, оповестен в обществените мрежи, 15-годишен юноша, който се оказа отговорен за опит за ликвидиране на 16-годишен собствен връстник в столичния квартал " Надежда ". Жертвата - Кристиян Сотиров, е намушкана неведнъж с нож, като през вчерашния ден (26 юли) в " Пирогов " ѝ беше направена животоспасяваща интервенция. Състоянието на потърпевшото момче обаче остава сериозно.
Коментар на Actualno.com : Страшно е до какво води цялостното безхаберие, което демонстрираме като хора, като родители, като общество.

ОЩЕ НЕ Е УСТАНОВЕН ИЗТОЧНИКЪТ НА ИНФЕКЦИЯТА Пожарна охрана ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА
Все още не е открит източникът на инфекцията по животните в Странджа, само че изследванията не престават. Това разгласи министърът на земеделието Румен Порожанов в границите на парламентарния надзор. Той дефинира дейностите на Агенцията по сигурност на храните като съответни и незабавни, само че уточни, че стопаните не са спазили условията на способния орган.
Коментар на Actualno.com : Незабвно, неотложно и към този момент какъв брой стана, та не е открит източникът? А в този момент и ваканцията пристигна...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР