Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ВТОРО СЕЛО ТРЪГВА НА БУНТ СРЕЩУ ЕРП - ЗАРАДИ ЧЕСТИ ПРЕКЪСВАНИЯ НА ТОКА
Отново митинг поради проблеми с тока – този път на село Поликраище. Жителите на селото са подготвени на ефикасен митинг – с обсада на основния път Русе – Велико Търново. Кметът на селото Марин Тодоров разгласи, че има публично изпратени от локалната власт сигнали, в това число до КЕВР, само че нямало отговор.
Коментар на Actualno.com : ЕРП - високо, ЕРП - надалеч!

ДОСТА ПЕТОКЛАСНИЦИ НЕ СА НАУЧИЛИ ЩО Е Търговско отделение АФРИКА
Един от всеки трима петокласници не е усвоило новата образователна стратегия по география. Цели 42% пък не са научили нищо за континента Африка, който дружно с Антрактида влезе като нов съставен елемент от програмата през предходната образователна година. Това сочат резултатите от изключителната миниматура за учениците в пети клас, която се организира дни преди края на актуалната образователна година.
Коментар на Actualno.com : Че защо им е да знаят - ще научат, от Африка все насам идват. Засега единствено минават, само че има време!

КАРАКАЧАНОВ ПАК С ТИРАДА ПРОТИВ МИГРАНТИТЕ, ИСКА ОЩЕ ПАРИ ОТ Европейски Съюз, БЕЗ ДА ОТЧИТА ДАДЕНИТЕ
Политиката на госпожа Меркел и на няколко други страни в Европа, които безконтролно канят незаконни мигранти, ще докара до проблем. Няма да ви споделям какъв брой коства наличието на армията на границата, съобщи военният министър Красимир Каракачанов, без да влиза и в детайлности какъв брой пари отпусна Европа поради миграцията и защитата на границата ни – 160 млн. евро. Той обаче не пропусна да каже, че трябвало повече средства за непосредствената защита на границата с Турция, където трябвало още техника, да вземем за пример камери. За камери през предходната година стана ясно, че от Европейски Съюз сме получили 1,2 млн. евро.
Коментар на Actualno.com : Не стигат парите, ей! Тия от Европейски Съюз да дават още, че сътрудник Иван може да плюе и повече!

ОБЩЕЖИТИЕТО ЗА НЕЗРЯЩИ В ПЛОВДИВ - РУШАЩИ съдебна експертиза ТАВАНИ И КОФИ ВМЕСТО ТОАЛЕТНИ
Рушащи се тавани, кофи вместо тоалетни и инсекти - това е гледката в общежитието за незрящи в Пловдив. " Моята информация е, че обстановката не е толкоз трагична. Мисля, че камерата обича нелицеприятните гледки ", съобщи ръководителят на Съюза на слепите Васил Долапчиев.
Коментар на Actualno.com : Така де - така и така не виждат. Сигурно някой им е споделил какво е, пълнил им е главите с нелепости!

Пожарна охрана ПЛАН ТАЗИ ГОДИНА ТРЯБВА ДА съдебномедицинска експертиза С 10 000 ПОВЕЧЕ, НЕ Е ЯСНО КАК ЩЕ СТАНЕ
65 500 бебета би трябвало да се родят през тази година в България съгласно плановете на държавното управление. Това е записано в проект за осъществяване на демографската тактика на страната през 2018 година, който е бил утвърден от Министерския съвет по предложение на обществения министър Бисер Петков. Поставената цел е с близо 10 000 бебета повече от родените през предходната година малко над 56 хиляди деца. 2017-а бе годината с минимум родени деца в България от 1945 година. 2100 от новородените през тази година се възнамерява да са близнаци, излиза наяве от решението на Министерския съвет.
Коментар на Actualno.com : Да помогнем - чували сме, че близнаци ставали най-много на задна прашка. Нещо в случай че би трябвало да оказваме помощ...

РЗИ-БУРГАС БИ ОТБОЙ ЗА РАДИАЦИОННИЯ ПЛАЖ ВРОМОС, НЯМАЛО НУЖДА ТУРИСТИТЕ ДА БЯГАТ
Искаме опрощение от госпожа Вергиния Цанова, заместник-началника на РЗИ-Бургас, за неверните данни. Така протестиращи в Черноморец анонсираха своите претенции към общинските управляващи откакто в края на предходната седмица излезе информация, че на плажа Вромос при Черноморец има повишено равнище на радиация. Началникът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров призна, че няма 50 пъти повишено равнище на радиацията. Радиационният декор бил 2 до 3 пъти повишен по отношение на другите плажове, посочи Паздеров, който не пожела да разяснява какво ще прави с Цанова.
Коментар на Actualno.com : Ето по този начин се взема решение казусът - изкарваш някой служител пред десетина побеснели хотелиери, подготвени да го бият, правиш телевизионно студио и радиацията към този момент е здравословна!

ЕКСПЕРТИЗИ БАВЯТ РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА СМЪРТТА НА СИНА НА МОСКОВСКИ
Експертизи бавят следствието за гибелта на сина на транспортния министър Ивайло Московски. Това сподели ръководителят на Националната следствена работа и заместител основен прокурор Борислав Сарафов. 4-годишният Кристиян Московски умря на 2 февруари следобяд, откакто моторната шейна, ръководена от татко му, се блъснала в дърво.
Коментар на Actualno.com : То по този начин и с прехода - няма специалисти да го завършат, ще станат 30 години...

ПРОЗРАЧНОСТТА ЗА КОРУПЦИЯТА, ПРЕСТЪПНОСТТА И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ - СКРОМНА КЪМ НУЛЕВА
Куп рецензии могат да бъдат прочетени в профилирания отчет на Партньорството за отворено ръководство (ПОУ). Докладът разяснява до каква степен е стигнала България във връзка с самодейността ПОУ, като прави преглед на интервала 2016 – 2017 година. Без изненада, няма кой знае какъв прогрес що се отнася до корупционния риск и оценките му. Понастоящем процесът на инспекция е инцидентен, неефикасен и изисква ръчна инспекция на огромен брой обстоятелства и регистри. До 30 юни, 2018 година пък е трябвало да има промени в Закона за публичните поръчки, с които да се планува предварителна инспекция на претенденти за поръчки над избрана минимална сума и откриване на крайния притежател на съответния крандидат. Оказва се обаче, че този ангажимент въобще не е стартират и липсва социална информация какво се прави.
Коментар на Actualno.com : Следващият път да проучват има ли ангажимент за кафе пауза при администрацията. Има, има - има и утринна отмора, обедна сънливост, следобедна закуска...

СОС ФИНТИРА СЪДА Пожарна охрана ДЕЛОТО ЗА ЦЕНАТА НА БИЛЕТА В СОФИЯ
Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбите от жители против покачването на цената на билета за градския превоз в София с 60%. 20 дни преди съвещанието пред Върховен административен съд със свое Столичният общински съвет одобри напълно нова Наредба за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура, като анулира настоящата до приемането ѝ разпоредба, предмет на формираното дело. Върховен административен съд в своите претекстове показва, че " откакто нормативният административен акт е анулиран, той е престанал да бъде част от позитивното право и по тази причина за оспорващите не е налице непосреден юридически интерес от анулацията на този акт, респективно от продължение на правосъдното произвеждане, което е формирано по оспорването ".
Коментар на Actualno.com : Няма човек - няма проблем!

ПЕНСИОНЕРКА ОТ СВЕТОВРАЧЕНЕ БИЛА С ПИСТОЛЕТ Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ОБИРА НА ПЕНСИИТЕ
Раздаването на пенсиите в Световрачене става под полицейско наблюдаване. Заради обира на станцията в селото, униформените към този момент ще охраняват в деня на раздаването им. Тримата нападатели към момента се търсят. Двама от тях са били облечени с полицейски униформи при нападението. Междувременно стана ясно, че пенсионерка е носила оръжие в себе си по време на обира, което не употребява, с цел да не нарани някого. Става въпрос за газов револвер.
Коментар на Actualno.com : Малко е - по-добре картечница и да потегля към жълтите павета


КАРАНИКОЛОВ НЕ КАЗА ТВЪРДО ДАЛИ ЗНАЕ КОЛКО СА ОПАСНИТЕ ЯЗОВИРИ В БЪЛГАРИЯ
Все още не се знае какъв брой са рисковите язовири в България и какви тъкмо поправки би трябвало да се създадат. Това стана ясно от изявление на министъра на стопанската система Емил Караниколов като разгласи, че първо щял да запознае сътрудниците си в Министерския съвет със обстановката. Тепърва към този момент тече прекачване на отговорности и благосъстоятелност от общини към икономическото министерство, откакто през предходната седмица било обнародването в Държавен вестник на новите пълномощия.
Коментар на Actualno.com : Както постоянно, става въпрос за едни пари. В случая - за 500 млн. лв.. Ето и при кого ще идат. Затова по този начин свенливо се мълчи.

БОРИСОВ НАРЕДИ ПОМОЩ ЗА МИЗИЯ СЪС ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ЗАКОНОВА ПРОЦЕДУРА, ЗА ДА Е ПО-БЪРЗО
Премиерът Бойко Борисов подреди на министрите на районното развиване и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените региони в Мизия, Харйедин и Борован и да възложат на кметовете да стартират незабавно да преасфалтират. Борисов реши да подходи по новаторски метод. Не първо да се кандидатства, да се чака месец и занапред да почват възобновяване, а по-късно ще получат парите си от Междуведомствената комисия за възобновяване на вреди от бедствията, предложи Борисов. " Намерете метод, по който кметът да го разпореди и ние да го осъществяваме “, акцентира министър председателят.
Коментар на Actualno.com : Ама доста ясно - някакви си там закони, процедури. Щом е за богатството на народа и нашите хора...

ПАТРИОТИТЕ ОТНОСНО ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ГОРИВАТА - КОНСТРУКТИВНО НЕ СЪВСЕМ СЪГЛАСНИ
" Това, което споделих през вчерашния ден, е правилно. Вчера имаше звук и атмосфера на съгласие. Декларацията на НФСБ я одобрявам като неколегиално държание ". Това съобщи водачът " Атака " и на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров по отношение на новия законопроект на горивата, който беше съвсем напълно признат на второ четене през днешния ден (11 юли), само че следва гледането на още някои текстове на следващия ден (12 юли). От НФСБ обаче продължиха да упорстват, че не са съгласни с огромна част от текстовете на законопроекта.
Коментар на Actualno.com : Аман към този момент с тези пари - все не стигат!

ЗАТВОРНИК ИЗБЯГА ОТ БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ
Мъж, излежаващ присъда в Пловдив, е липсващ от болница " Свети Георги " в града. Затворникът е бил закаран там под защита, с цел да му бъдат осъществени медицински операции, само че при визитация на личния състав било открито, че е липсващ от стаята.
Коментар на Actualno.com : Малко се колебаем дали това е парадокс - към този момент става прекомерно постоянно, а това е един от признаците за обикновено състояние...

НЯМА ДА ЗНАЕМ АКО ПОЛИТИК ИЛИ МАГИСТРАТ ЗАБОГАТЕЕ ВНЕЗАПНО СЛЕД НАПУСКАНЕ НА ВЛАСТТА
Декларациите за парцелите и за спор на ползи на хората, които са заемали висши държавни длъжности, ще бъдат скривани, когато те излязат от властта. Така ще остане загадка, в случай че политик или магистрат ненадейно забогатее след напускането си. Това следва от мнение на Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, която се занимава с декларациите (КПКОНПИ). От КПКОНПИ желаеха мнението поради общия еврорегламент за данните (GDPR), който влезе в действие на 25 май.
Коментар на Actualno.com : Разбира се - няма я да гледаме и да завиждаме! Малко образование въпреки всичко...

ПАРАДОКС: НЯМА СПИСЪК С ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, Пожарна охрана КОЙТО ДА съдебна експертиза ПРИЕМАТ ДЕЦА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Не съм уверена, че това е нелегално. Това съобщи Нели Кацарска, шеф на 155-та детска градина в Слатина, в коментар по отношение на това по какъв начин влизат децата в детски градини и огромният брой хронични болести по документи на признати в детски градини деца в София. Тя посочи, че детската градина не можело да оспорва лекарски решения и че към момента детските градини нямат лист със болести.
Въпросът е, че доста от признатите деца са признати с диагнози, които не дават преимущество при банкет според листата с хронични болести на здравното министерство – и по остарелия, и по новия лист, сподели Васил Николов от Инициативен комитет за качествена и новаторска просветителна система.
Коментар на Actualno.com : Е по какъв начин да има лист с хронични болести, като би трябвало да го създадат хронично заболели от мозъчна непълнота?

ПИЯН НА КИРКА ЛИ Е ЮНКЕР НА СРЕЩАТА НА НАТО? (ВИДЕО)
Председателят на Европейската комисия и някогашен министър председател на Люксембург Жан-Клод Юнкер се прояви още веднъж, този път на двудневната среща на НАТО, която се организира през вчерашния ден и оня ден в Брюксел (11 и 12 юли). По време на церемонията по издигането на флага на НАТО, тъкмо преди формалната вечеря на водачите на страните на Алианса, Юнкер беше в безусловно несъответстващо положение. Той не можеше да стои прав самичък, а когато трябваше да слезе по стълбите от сцената, беше подкрепян на всяка крачка. Един от придържащите го беше президентът на Украйна Петро Порошенко, а различен от помагащите беше холандският министър председател Марк Рюте.
Коментар на Actualno.com : Предвид видеото, малко се съмняваме да става въпрос за ишиас - прекомерно доста се клати напред-назад, пък и е радостен, заслепен...


МАРЕШКИ ПОДКРЕПИЛ НОВИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИВАТА, ЗА ДА ПОКАЖЕ НА ХОРАТА КОЛКО ЛОШ Е ЗАКОНЪТ
На въпрос на Нова телевизия по какъв начин са дали своят вот от " Воля " за Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, водачът им Веселин Марешки сподели: " Подкрепихме го ". Обяснението – в този момент на хората би трябвало да им се качат цените на горивата, с цел да се обединят и да не поддържат партиите, внасящи лобистки закони. Само като усетят хората повдигането на цените, схващат защо се борим – ние се борим, борим, не получаваме никаква поддръжка, е тезата на Марешки.
Коментар на Actualno.com : Предвид обяснението, коментарът е тотално непотребен - не може да е на такава висота!

ГЕРБ ОГРАНИЧИ ПРАВОТО НА ПРАВОСЪДИЕ С ОГРОМНО ПОСКЪПВАНЕ НА НЯКОИ СЪДЕБНИ ТАКСИ
Въпреки съпротивата от страна на неправителствения бранш и от извънпарламентарни партии, ръководещото болшинство взе решение за многократно нарастване на правосъдните такси по касационните каузи пpeд Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд (ВАС). Увеличението е в действителност съществено, изключително що се отнася до каузи с веществен интерес. Тогава таксата е пропорционална на интереса и може да стигне до 4500 лв., разяснява! Иначе таксата за жители се увеличи от 5 на 70 лв., за компаниите и гражданските организации - от 25 на 370 лв..
Коментар на Actualno.com : За какво ни е правораздаване в крива страна?

РОДИТЕЛИТЕ ЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗА ОТКРАДНАТИ ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ШКАФ УЧЕБНИЦИ?
Коментар на Actualno.com : Ще заплащат като попове, при страната, която изградихме всички дружно. Нали не сме удовлетворени от нея, да не се объркаме нещо?

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР