Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ЗАДЪРЖАНЕТО НА РЕЦИДИВИСТА ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР - КАТО В " ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ "
Разказът за задържането на рецидивиста Борис Иванов, който се " отклони " от затворническото общежитие с по-лек режим в Ловеч, закупи занимателни краски, откакто пред камера се изправи очевидец, алармирал къде е Иванов.
Коментар на Actualno.com : Нормално, каквато полицията, такова и задържането.
БЕЗУМНА РАЗПОРЕДБА ПРЕЧИ НА ДАРЕНИЕТО НА ХРАНИ, МАКАР ДА НЕ съдебна експертиза ПЛАЩА Данък добавена стойност
Оказва се, че вместо да улесни дарението на храни от търговци, новият закон по въпроса основава още по-големи спънки и даренията в действителност са намалели. Това е по този начин, тъй като макар отпадането на заплащането на Данък добавена стойност, законът изисква на всеки обособен артикул да се залепи специфичен стикер, който обаче да не пречи и да не закрива останалите надписи по него, а това се оказва доста скъпо и трудоемко.
Коментар на Actualno.com : У нас такива закони с лопата да ги ринеш - сякаш улесняват някоя добра процедура, а в реалност основават 100 нови спънки пред нея.
БОРИСОВ С ЛАФ КЪМ НИНОВА ЗА ДАМСКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА И С " ДОЛНИ, МРЪСНИ ЛЪЖЦИ " ЗА МЕДИИТЕ
" Аз съм джентълмен. Нека оставим дамите да опишат обстановката от тяхна позиция, аз ще я одобрявам, тъй като тя постоянно е по-различна от мъжката. Не е почтено по този начин, обичам правилни връзки ". С тези думи Борисов се обърна задочно към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, тъй като била говорила, че министър председателят " дотичал " в Народното събрание да даде пояснение по отношение на позицията на България за мигрантската политика на Европейски Съюз, тъй като алените го " пресирали ".
Коментар на Actualno.com : Кога ли ще я предложения да го пипа по мускула...

В ПАВЕЛ БАНЯ съдебна експертиза ГОТВЯТ ДА ЗАБРАНЯТ ПРАЗНЕНСТВАТА НА ОТКРИТО - ЗАРАДИ ШУМА
Забрана на шумни тържества желае кметът на Павел баня Станимир Радевски, като концепцията на градоначалника е да се промени Наредбата за публичния ред и да не може да се опъват палатки на тротоара и да има тържества с жива музика и оркестри.
Коментар на Actualno.com : Планът на Валери Симеонов " Безшумна България " към този момент е в ход. Вече всеки ще чества тихичко у дома, а на публични места празниците ще се означават с празнични четения мислено.
МЪЖ ИЗБЯГА ОТ АРЕСТА В ПЛОВДИВ
Арестант е избягал от Трето районно ръководство в Пловдив, скачайки от прозореца на тоалетната.
Коментар на Actualno.com : Човекът даже прави услуга на институциите. На него нищо не му пречи да избяга и от пандиза, само че като бяга в този момент, икономисва на страната редица разноски, старания и време.
ПОЛИЦЕЙСКА ПАТРУЛКА Е БЛЪСНАЛА МОМИЧЕ В ДРЯНОВО
Патрулка е блъснала 14-годишно момиче в Дряново. Това оповестиха от ОДМВР-Габрово.
Коментар на Actualno.com : Изобщо не се съмняваме, че полицаят-шофьор не е отговорен с безусловно нищо, само че имайки поради, че девойки е в кома, би трябвало доста мощно да се е " блъснало " в патрулката.
СВАЛИ ЛИ РАЗГОВОР ЗА " ГРЪЦКИЯ ОСТРОВ НА БОРИСОВ " " ЧАСЪТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ "?
В понеделник вечер в " Часът на Милен Цветков " беше излъчено повтаряне на остаряло предаване. Мнозина акцентират, че измежду авансово обявените тематики на Фейсбук страницата на предаването с начален час среднощ беше оповестена и: " Какво накара премиера Борисов да се възмути от подправената вест, че е станал притежател на гръцки остров? "
Коментар на Actualno.com : Това, което автоцензурата може да направи, никоя цензура не може.

ЗОРИНЕЛА, НИВАЛИН И УРАНИЯ-МАРИЯ: НОВОРОДЕНИТЕ У НАС съдебна експертиза КРЪЩАВАТ С НЕВЕРОЯТНИ ИМЕНА
Родители в конкуренция за най-екзотично име на наследника си. Новородените у нас се кръщават с все по-нестандартни и истински имена - Благодара, Емима, Живодара, Зоринела, а при момчетата - Дарян, Емислав, Маркиан, Нивалин.
Коментар на Actualno.com : Сигурно всички родители обичат децата си. Просто на някои не им проличава.
ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ АРЕСТА В ПЛОВДИВ ЗАБЛУДИЛ ПОЛИЦАИТЕ, ЧЕ ИСКА ДА ОТИДЕ ДО ТОАЛЕТНА
Успелият да избяга от Трето районно ръководство в Пловдив задържан Петър Петров към момента не е открит. Вчера сутринта той е помолил служителите на реда да го пуснат да отиде в тоалетната, под претекст, че го боли корема. Петров е бил пуснат и отишъл до тоалетна, която се употребява от чиновниците на РПУ-то, вместо да бъде заведен до специфичната тоалетна за арестанти, като в тоалетната на служителите на реда имало отворен прозорец.
Коментар на Actualno.com : Случилото се е реалност, само че не тъй като родните служители на реда са заблудени по природа. Просто са прекомерно човечни и добродушни.

ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ АРЕСТА В ПЛОВДИВ съдебна експертиза ПРЕДАДЕ В РОДНАТА МУ МОНТАНА
Обявеният за общодържавно търсене 25-годишен Петър Петров, който съумя да избяга на 26 юни т.г. от Трето РПУ в Пловдив, се съобщи в Окръжната прокуратура на родната му Монтана.
Коментар на Actualno.com : Още един избягал, който изцяло изненадващо и ненадейно се е прибрал у дома, разхождал се е умерено и даже си е намерил юрист.
Министерство на вътрешните работи ПРОДЪЛЖАВА ДА СЛЕДИ НЕЗАКОННО ИНТЕРНЕТ ТРАФИКА
Министерство на вътрешните работи е рекордьор по противозаконен достъп до данни за интернет трафика на жителите, излиза наяве от годишния отчет на парламентарната комисия за надзор на службите. Въпреки решението на Конституционния съд и смяната в Закона за електронните известия преди три години продължава противозаконната процедура държавни органи да желаят информации от мобилните оператори и интернет доставчиците, без преди този момент да е обещано позволение от съда.
Коментар на Actualno.com : Сигурно наблюдават избягалите от ареста, от пандиза и от тоалетната - грижат се за всички нас даже нелегално!

ЕВРОБАБИТЕ ОТ ЗАБЪРДО ЩЕ ПЕЯТ ПРЕД КАБИНЕТА ЗА БОРИСОВ ЗА ПЪТ
Музикален митинг пред кабинета на премиера Бойко Борисов провеждат евробабите от Забърдо. Те отиват идната сряда (4 юли) в София да пеят пред Министерския съвет и да молят страната да им отпусне пари за пътя към селото. 17-километровото трасе е и метод към естествения феномен " Чудните мостове ".
Коментар на Actualno.com : Отдавна мина времето за песни и пристигна времето за сурвакане!

АКУШЕРКАТА, ПРЕБИЛА НОВОРОДЕНО, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ВЛЯЗЛА В ЗАТВОРА
Акушерката, която преби новородено бебе в столична болница през април 2015 година, още не е влезнала в пандиза. Преди 8 месеца Емилия Ковачева беше наказана на 18 години отнемане от независимост за опит за ликвидиране. Но правосъдният състав към момента не е написал претекстовете по делото.
Коментар на Actualno.com : Какъв е смисълът? Така или другояче наклонността е нарушителите да излизат, не да влизат в пандиза.

ПОРЕДЕН АРЕСТАНТ ИЗБЯГА - ТОЗИ ПЪТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВРАЦА
Пореден задържан избяга, този път от полицейското ръководство във Враца. 15-годишен младеж тази заран е избягал от локалното полицейско ръководство. Докато чиновниците оформят документите за 24-часовото му задържане, малолетният съумява да избяга.
Коментар на Actualno.com : Редно е полицията да стартира да си икономисва време и старания. Достатъчно е просто да уведомява документално, че обещано лице е задържано, без да го задържа. Така или другояче няма да е за дълго.
СИМЕОНОВ ЗА ЮНЕСКО И ПИРИН: БЯХА ЗАБЛУДЕНИ, КАТО ИМ съдебна експертиза ОБЯСНИ - РАЗБИРАТ
Опитахме се да срещнем оптимален брой делегации с същинското състояние в парк " Пирин ", тъй като се оказа, че огромна част от членовете на Комитата на ЮНЕСКО за международното естествено завещание са тотално подведени и не разполагаха с достоверна информация. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в коментар по отношение на решението на ЮНЕСКО за проекта за ръководство на парк " Пирин " (решение 42, 7b 72). Когато на хората им се изясни, схващат, добави Симеонов. На експлицитен въпрос знае ли ЮНЕСКО за рекомендацията на основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на изменение на концесионния контракт за ски зоната в Банско - тъй като концесионерът " Юлен " употребява по-голяма повърхност от разрешеното, Валери Симеонов разгласи, че в този момент към този момент можело да се подписа анекс с " Юлен " за концесията. Става въпрос за механически неточности, акцентира той.
Коментар на Actualno.com : Никога не сме се съмнявали, че освен в България е допустимо да си безапелационен както най-вече обичат и умеят българските властимащи.

Народно събрание ОТХВЪРЛИ ЧЕРВЕНАТА ИДЕЯ ПАРЛАМЕНТЪТ ДА НЕ ПОЧИВА ПРЕЗ АВГУСТ
Идеята на социалистите беше депутатите да работят до приемане на три законопроекта, с които да се решат проблемите на децата с увреждания. Става въпроса за закони за обществените услуги, за хората с увреждания и за персоналната помощ.
Коментар на Actualno.com : Най-добре да се разхлабен за непрекъснато - така и така изгода от тях няма.

БОРИСОВ ЩЯЛ ДА ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕ С МЕРКЕЛ ЗА ВРЪЩАНЕ НА БЕЖАНЦИ, НО АКО БИЛО ПРЕДИ 3 ГОДИНИ
Винаги съм бил за взаимност – в случай че това писмо го бях получил преди 3 години, щях да кажа " прави сте, дайте да подпиша съглашение ", включи на нова скорост Борисов, след уточняващо запитване дали е получил писмо от немския канцлер Ангела Меркел с предложение за подписване на двустранно съглашение за вторична релокация. А по отношение на продължителния Европейски съвет, Борисов сподели следното: " Абе ние си знаем, до 6:00 часа българско време беше. Предложих синдикати да създадем, профсъюзи ".
Коментар на Actualno.com : Ако ви е необходим коментар, прегледайте се. Да, за тези, дето вървят да гласоподават за него се отнася!

КОЛКОТО И ДА съдебномедицинска експертиза СКРОМНИ, НАПРАВИХМЕ ЕДНО ДОБРО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО
АБЕ НИЕ СИ ЗНАМ, ДО 06:00 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ БЕШЕ. ПРЕДЛОЖИХ СИНДИКАТИ ДА НАПРАВИМ, ПРОФСЪЮЗИ
МНОГО СМЕЛО, ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е. ЗДРАВО МОМЧЕ, ЩОМ Е СКОЧИЛ И НИЩО МУ НЯМА

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР