Освен в музеите и художествените галерии учебни занятия ще могат

...
Освен в музеите и художествените галерии учебни занятия ще могат
Коментари Харесай

Библиотеките се превръщат в класни стаи

Освен в музеите и художествените галерии образователни занятия ще могат да се организират и в библиотеките, планува третото съглашение за съдействие сред МОН и Министерство на културата, което подписаха министрите Красимир Вълчев и Боил Банов в Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ".

" Комуникативните умения се образуват с четене и дори самото посещаване в библиотека може да променя отношението към четенето, към знанието ", разяснява Вълчев. Той дефинира библиотеката освен като източник на информация, а като място, където едно дете да се научи да търси, да извлича информация и да формира комуникативни умения.

Вълчев добавя и че предходната година е финансирано визитата на към 7000 деца в разнообразни културни институции и постановки. " Тази година ще разтеглим програмата като прибавим и библиотеките ".

Според Банов, " опцията, дадена на българските възпитаници да употребяват библиотеките като собствен дом, е изключително важна за националното схващане, за просперитета ни, значима е за бъдещето ",
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР