Освен в България, мрежата на DHL се разширява и в

...
Освен в България, мрежата на DHL се разширява и в
Коментари Харесай

"Рапидо" ще е партньор на DHL при доставката на пакети от и за Европа

Освен в България, мрежата на DHL се уголемява и в Ирландия, Румъния и Хърватия, с което компанията ще участва в общо 26 страни в Европейски Съюз.

© Tobias Schwarz Още по тематиката
Как се развива онлайн търговията в България

Мненията на специалистите
4 авг 2017
Бързи, смели, сръчни

Един от най-важните сътрудници на онлайн търговците са куриерските компании
31 мар 2017
Куриери във вихъра на интернета

Електронната търговия все по този начин движи пазара на доставчиците на колета
24 дек 2016
Amazon навлиза на пазара на смарт телефони

Устройството е ориентирано към улеснение на онлайн търговията
19 юни 2014

Услугата започва от началото на ноември.Kуриерската компания " Рапидо експрес енд лоджистикс " е българският представител, който става част от европейската мрежа на немската DHL Parcel (част от групата на Deutsche Post). Това ще обезпечи на клиентите на българската компания достъп до 26 европейски страни, с които DHL работи, и мрежа от над 50 хиляди офиса, оповестяват от " Рапидо ".

Новото партньорство, което започва от началото на ноември, ще улесни българските онлайн търговци, на които досега се постановяваше да доставят продуктите си в страните от Европейски Съюз само с разнообразни непознати куриерски компании, което беше скъпо и нестабилно.

Споразумението сред двете компании, което е подписано в края на август, е част от тактиката на DHL да работи с от ден на ден страни в Европейски Съюз посредством локални сътрудници. Освен в България мрежата на DHL се уголемява и в Ирландия, Румъния и Хърватия, с което компанията ще участва в общо 26 страни в Европейски Съюз. " Конкретната цел е да се откри наличие във всички основни европейски пазари за електронна търговия до края на 2018 година ", излиза наяве от изпратеното прессъобщение.

" Клиентите действително ще могат да се възползват от потвърдените стандарти и от допустимо най-широкообхватната куриерска конструкция в Европа, получавайки достъп до мрежа от над 50 хиляди офиса. Същевременно цената ще е налична и за онлайн търговците ", сподели Радослав Крумов, шеф на " Рапидо експрес енд лоджистикс ".

Целта на DHL

Поделението на немската DHL - DHL Parcel Connect, е основано, с цел да се занимава напълно с пакетни доставки в Европа. Компанията има личен стандарт на обслужване, като да вземем за пример кратко време за доставка и връщане, в това число в събота. Четирите нови страни, които се включват в мрежата, ще вкарат и нови услуги, като да вземем за пример известяван на получателите за предстоящото време за доставка на техните поръчки и опцията да изискат различна дата и място на доставка. Ще бъде въведено и потребителски ориентирано решение за връщане на пратките от клиентите. С разширението на мрежата си DHL Parcel Connect цели да улесни интернационалната онлайн търговия, което ще подкрепи и българските онлайн компании.

И сега DHL участва в България с друго свое отделение за експресни доставки - да вземем за пример документи със аероплан. Сегашният контракт е за пакети, които ще се транспортират с камиони.

Потенциалът на онлайн търговията

55% от интернет потребителите в Европа към този момент пазарят онлайн, само че единствено 32% от тях вършат това и отвън страната си, сочат данни на Евростат, представени от " Рапидо ". Според анализите на маркетинговата организация Nielsen през 2016 година онлайн продажбите в България са били на стойност 340 млн. $, а съгласно проучване на Euromonitor става въпрос за обороти към 500 млн. лева Потребителите, употребявали тези услуги, са 1.1 млн., а най-често купувани са облекла, обувки, аксесоари и спортни артикули.

В рамките на Европа годишно има шест милиарда търговски електронни колета, като най-големите пазари в този сегмент са Германия, Франция и Англия.Кои са " Рапидо "

Компанията е учредена през 2001 година като куриерска компания, оперираща единствено на територията на София. С развиването на активността си компанията уголемява мрежата си в цялата страна, като за 2016 година е доставила над 3 милиона колета. В момента в нея работят към 450 чиновници.

През 2016 година компанията регистрира 14.5 млн. лева доходи, което е нарастване от 60% спрямо година по-рано. Печалбата също бележи растеж от два пъти до 801 хиляди лева Най-голям дял в сдружението държи записаната в Лихтенщайн Venax Establishment (78%). Управителят Радослав Крумов и свързаната с него " Икар 96 " държат по 10%, а 2% са благосъстоятелност на Васил Атанасов, който също е шеф.
Повече по тематиката в седмичния " Капитал "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР