Освен Унгария и Чехия, Полша на свой ред също заяви

...
Освен Унгария и Чехия, Полша на свой ред също заяви
Коментари Харесай

Вече три страни, наред с Полша, отрекоха да са подписвали споразумение за приемане на мигранти

Освен Унгария и Чехия, Полша на собствен ред също съобщи през вчерашния ден, че не е сключвала никакви съглашения да приема връщане на претенденти за леговище, съобщи Ройтерс, цитирайки представител на външното министерство на Полша.По-рано през вчерашния ден беше публикуван документ на немското държавно управление, съгласно който Полша била една от 14 страни, изразили подготвеност за противоположното приемане на мигранти.
"Не са сключвани никакви нови съглашения за приемане на претенденти за леговище от страни от Европейски Съюз. Потвърждаваме това, както Чехия и Унгария ", съобщи представителят на полското външно министерство.
По-рано през вчерашния ден министър председателите на Чехия и Унгария Андрей Бабиш и Виктор Орбан отхвърлиха да са сключвали сходни съглашения.
Според писмо на Ангела Меркел до нейни съдружни сътрудници Полша, Чехия, Унгария, Белгия, Франция, Дания, Финландия, Швеция, Естония, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия и Португалия са приели Германия да връща претенденти за леговище, които са бил регистрирани първо на тяхна територия, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР