Освен Украйна другата потенциално гореща точка на напрежение в Европа

...
Освен Украйна другата потенциално гореща точка на напрежение в Европа
Коментари Харесай

Косово към НАТО: Сърбия и Русия опитват да дестабилизират Балканите с кибератаки и фалшиви новини

Освен Украйна другата евентуално гореща точка на напрежение в Европа са Балканите.

Министърът на защитата на Косово Арменд Мехай съобщи, че страната му следи от близко последните събития, свързани с Украйна, и изиска нарасналото внимание на НАТО, с цел да предотврати, както сподели той, въздействието на съветските и сръбските кръгове на Балканите, написа косовският вестник Gazeta Express, представен от организация " Фокус ".

„ Министерството на защитата следи от близко последните събития и дейности на Русия против Украйна и източния фланг на НАТО, както и хибридните дейности на Русия в района на Западните Балкани. Русия реализира дейностите си на хибридна война благодарение на Сърбия посредством политическа война и неконвенционални способи за дестабилизация, съчетани с асиметрични действия като хакерски атаки и разпространяване на подправени вести. Ето за какво ние призоваваме за нараснало внимание на политическите и военните управляващи на НАТО посредством Обединеното командване на силите на съдружниците за нашия район в Неапол, с цел да се предотврати по този метод въздействието на дестабилизиращи руско-сръбски кръгове, подкрепяни и от китайските кръгове в района “, сподели Мехай.

Освен това той сподели, че „ честите действия на границата сред Косово и Сърбия и провокациите на сръбската войска се смятат за сериозна опасност и би трябвало да бъдат изрично наказани от Европейския съюз да бъдат последвани от съответни дейности на НАТО, а точно на Съвместното командване на съюзническите сили в Неапол посредством задачата КФОР в Косово “. Министър Мехай сподели, че Република Косово ясно поддържа НАТО, водено от Съединени американски щати, в отбраната на евроатлантическите полезности и в служене на мира, сигурността, районната, континенталната и световната непоклатимост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР