Освен централния процесор Core i9-9900KS (Special Edition), в рамките на

...
Освен централния процесор Core i9-9900KS (Special Edition), в рамките на
Коментари Харесай

Intel анонсира помощна програма за автоматичен овърклок

Освен централния процесор Core i9-9900KS (Special Edition), в границите на огромното ревю Computex 2019 в Тайпе Intel анонсира програмен инструмент за автоматизиран овърклок носещ името Performance Maximizer .

С помощта на този софтуерен инструмент притежателите на процесори Coffee Lake Refresh от 9-то потомство (Intel Core i9-9900K, i9-9900KF, i7-9700K, i7-9700KF, i5-9600K и i9-9600KF) към този момент няма да се постанова да задълбочено да вникват в тънкостите на настройката на UEFI за постигането на най-благоприятен овърклок на тези чипове.



В операционната система Windows същият най-благоприятен резултат може да бъде реализиран благодарение на новата апликация единствено с два-три клика на компютърната мишка. Да напомним, че сходни помощни стратегии имат AMD (Ryzen Master за процесорите) и Nvidia (OC Scanner за графичните карти).

По време на демонстрацията, програмата на Intel автоматизирано усили честотата на турбо режима на процесора Core i7-9700K за всички негови ядра от 4,6 GHz на 5,2 GHz. Работата на Performance Maximizer не се приключва – помощната стратегия работи във фонов режим и следи всички параметри на компютърната система, като при нужда в допълнение поправя напрежението и честотата на централния процесор.

Помощната стратегия Performance Maximizer на Intel ще стане налична за потребителите през месец юни тази година. Вероятно нейната функционалност ще бъде разширена с излизането на нови процесори от страна на процесорния колос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР