Освен това, те изреждат и други причини, заради които Кошлуков

...
Освен това, те изреждат и други причини, заради които Кошлуков
Коментари Харесай

Бивши журналисти от БНТ: Кошлуков не трябва да бъде допускан до конкурса за директор

Освен това, те изреждат и други аргументи, поради които Кошлуков не трябва да бъде допускан до чуване:

„ Заради отправените персонално към него основателни рецензии от ОССЕ, Репортери без граници и Европейската комисия. Заради невиждания по своя размер и престиж, и траял до през днешния ден публичен митинг против неговото избиране за поста още първия път. Заради непрозрачния и непоследователен метод на ръководство на малкия екран. Заради потвърдени материални вреди на Българска национална телевизия, нанесени заради негови решения. Заради смущаващи обстоятелства към неговия трудов и управнически стаж, които бяха изнесени от Комисията по просвета и медии в Народно събрание. Заради накърняване на националния интерес заради провежданата от него културна политика. Заради политическите му зависимости, демонстрирани в програмната политика на Българска национална телевизия, която трансформира медията от „ социална “ в „ проправителствена “, а през днешния ден – в „ партийно обвързана “.

Членовете на са значими имена като Камен Алипиев, Искра Ангелова, доктор Горан Благоев, Марио Гаврилов, Камелия Дончева, Робърт Ковачев и Борояна Пунчева, които са изпратили писмо до президента Румен Радев, министъра на културата Атанас Атанасов, парламентарната културна комисия и Съвет за електронни медии. "

Групата показва и лист от критерии, на които, съгласно тях, би трябвало да дава отговор генералният шеф на Българска национална телевизия:

1. Да е уважавано име в професионалната общественост и да има осъществени телевизионни планове, които да са свързани с публичната задача на малкия екран, като доказателство, че мениджърските му качества са в сходство с бъдещата му служба на Генерален шеф на Българска национална телевизия.

2. Да има идея – идейна и структурна, в която да са ясно написани съответните стадии на реализация по време на мандата, критериите, които ще се съблюдават при осъществяване на заложените промени, както и финансовите параметри, които подсигуряват осъществяването ѝ.

3. Да има в управническата си идея заложени хрумвания за развиване или преструктуриране на каналите в групата на Българска национална телевизия – устременост, специфичност, организационна и продуцентска обезпеченост.

4. Да уточни авторски или лицензионни публични формати, излъчвания и планове, които да илюстрират пълноценно желанията му за развиване на Българска национална телевизия.

5. Да показа идея, с която да подсигурява развиването на публичната медия в поддръжка на демократичното и европейско развиване на България.

6. Кандидатите не би трябвало да имат в професионалната си биография обстоятелства, които свидетелстват за практикуване на цензура, ограничение на свободата на словото и напън върху правото на журналистическо мнение и изложение, когато то е в сходство с разпоредбите на етичния кодекс на българските медии и Българска национална телевизия.

7. Да не е бил създател и водач на политически обединения и партии, да пази правилото на равна раздалеченост от тях и да е потвърдил, че пази салдото на отзиви и гледни точки в публицистичните излъчвания и новините на публичната телевизия.

8. Да не е имал професионална обязаност с олигархически структури и финансова взаимозависимост от тях.

9. Да не е взел участие в ръководството и организационните структури на банкрутирали медии, били благосъстоятелност на олигархични кръгове.

10. Да не е бил помощник на комунистическите секрети служби.

11. Да има висше обучение (магистратура) по публицистика, политически науки, лингвистика, стопанска система или право или друга близка до медиите компетентност.

12. Да е управлявал екипи и взел участие в производството и основаването на телевизионна продукция, да познава процеса на основаване на телевизия освен на доктрина, а и на процедура.

13. Да не е бил обект на сериозните отчети на ОССЕ, Европейската комисия, EBU и Репортери без граници.

Журналистите са уверени, че „ таман подобен чакат да бъде шефът на Българска национална телевизия и 3000 именити общественици, публицисти, писатели, актьори, интелектуалци, учени, жители и духовници, подписали и нашите първи две подписки за оставка на Емил Кошлуков и за оставка на остарелия Съвет за електронни медии “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР