Освен технологията, при клауд услугите са важни мерките за кибер

...
Освен технологията, при клауд услугите са важни мерките за кибер
Коментари Харесай

Клаудът расте, доверете се на компании с цялостна експертиза като Нетера

Освен технологията, при клауд услугите са значими ограниченията за кибер отбрана и комплексното ръководство на всички процеси

Всички знаем, че клауд бизнесът пораства и виждаме трендовете. Още преди Ковид-19 това беше натурален развой, а в този момент има огромен скок и в даването, и в търсенето на клауд услуги. В същото време кибер нарушителите не спят, те дебнат опция да се възползват от недостатъци в сигурността. Така че в днешно време въпросът не е единствено в клауд технологията, а в изцяло ръководство на процесите - от потребителя през политиките за сигурност и културата на фирмите за потреблението на клауд услуги. Това показа Ангел Гюров, началник на отдел „ Продуктово развиване " в Нетера, на форума Кибер сигурност и отбрана на данните, който се организира на 17 ноември 2020.

Според него работата от разстояние се е трансформирала в нещо обикновено и това няма да се промени след Ковид-19. Компаниите по целия свят към този момент декларират, че ще работят отдалечено най-малко отчасти, с цел да спестят разноски за поддръжката на офиси. Така че би трябвало да работим дружно за повече сигурност.

„ Точно това вършим и ние в Нетера - не просто да продаваме клауд услуги, само че и да работим с нашите клиенти, да им разбираем каква просвета би трябвало да открият в фирмите си за потреблението им. Както знаем, 70% от кибер закононарушенията се случват посредством имейл. Така че ние подхождаме сложно, с цел да предотвратим всички опасности. Освен самите клауд услуги, осигуряваме също отбрана от DDoS офанзиви, предпазваме клиентите си от закани, свързани с криптирането на данни, предоставяме бекъп решения ", добави Ангел.

Други значими аспекти от работата на Нетера са спазването на законите и регулациите и експертизата за всички последни нововъведения за ръководство и усъвършенстване - машинно образование, изкуствен интелект, автоматизация. Това са и основни фактори в актуалния цифров свят.

„ Когато предложим сложна услуга на нашите клиенти и сътрудници, това прави живота им по-лесен и сигурен. Задачата на нашия бизнес е да вижда в бъдещето, ето за какво ние се стремим да работим и с просветителни институции, и с държавни организации, и с регулаторни органи, с цел да имаме готови специалисти ".

Той прикани бизнеса да се довери на компании, които имат експертизата за целия набор от облачни услуги като Нетера, и да работят с тях за изглаждането на просвета и познания за потреблението на клауда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР