Освен свежи сезонни продукти и деликатеси, клиентите на фермерския пазар

...
Освен свежи сезонни продукти и деликатеси, клиентите на фермерския пазар
Коментари Харесай

Изделия от дърво за първи път на фермерския пазар на Lidl

Освен свежи сезонни артикули и деликатеси, клиентите на фермерския пазар ще могат да открият за първи път и произведения от дърво. Събитието се провежда по самодейност на Лидл България и ще се състои сред 11-13 юни, от 10.00 до 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на бул. „ Царица Йоанна “ № 20, в ж.к „ Люлин “ в София.  

Владимир Петров, производител от с. Джурово, община Правец ще предложи майсторски направени произведения от първокачествен дървен материал – главно от орех, дъб и маслина. Посетителите на пазара ще могат да открият дъски за рязане и сервиране, подноси, закачалки, неповторими огледала с арстистични рамки и други ръчно направени предмети за семейството. Освен умел и надарен, той е и обществен бизнесмен. Създава дърводелска арт работилница, в която обществено слаби хора от покрайнината добиват умения и благоприятни условия креативните им качества да бъдат оценени за първи път в живота им.

Посетителите на пазара ще могат да открият всичко належащо и за богата сезонна салата - сочни домати и свежи краставици от Сандански и от с. Лебница, както и микро растения от плантация Microgreens и даже оцет от „ Ябълкова градина “ от добричкото село Стожер.

Няма да липсва и многообразие от млечни артикули – кашкавал от смолянско, сирене от троянско, ръчен овчи кашкавал от Белене. Потребителите ще могат да създадат своя избор сред добре познатите деликатеси на плантация „ Шопар, бик и щука “ от линията „ Вино и мезе “ и продуктите на плантация „ Катарино “. Селекция виновност на винарна „ Магура “ от с. Рабиша, мед и пчелни артикули от селата Габърница и Галата и многообразие от чай от Самоковско и билкови тинктури от „ Билка чудодейка “, чакат още посетителите на пазара.

Сочни ягоди и малини от района на гр. Попово и череши от Сандански също ще зарадват клиентите на фермерския пазар.

Както и до момента, фермерският пазар ще се организира при съблюдаване на всички нужни ограничения против COVID-19. Партньори на Lidl по плана са „ Гастроном Смесен Магазин “ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български аграрни производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи акцията “Избирам 380 - Купувам български артикули с потвърден генезис ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР