Освен спорната личност на Иво Христов (началник на кабинета на

...
Освен спорната личност на Иво Христов (началник на кабинета на
Коментари Харесай

Осъден за клевета става член на Стратегическия съвет към Румен Радев


Освен противоречивата персона на Иво Христов (началник на кабинета на президента), който няма допуск до НАТО, а става ръководител на Стратегическия съвет към Президента Румен Радев, различен член на съвета ще бъде човек, наказан за клюка. Това е юрист Владимир Шейтанов, който се провали по делото на медиците в Либия. В този съвет има още противоречиви персони, като Еленко Божков, левият социолог Живко Георгиев, дипломатът Петър Воденски - шествал по безчет назначения.

Държавният глава Румен Радев основава със собствен декрет Стратегически съвет към президента на Републиката. Стратегическият съвет е съвещателен орган, работещ на публични начала при президента на Република България и има за цел правенето на документи със стратегическо значение, позиции, мнения, разбори и други

Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 година в Истанбул. Завършва междинното си обучение в „ Athénée Royale “ в Брюксел през 1988 година, а висшето си юридическо обучение в Софийски университет "Св. Климент Охридски ". Работил е като публицист в RFI-България, НТВ, Българска национална телевизия и сп. „ Europe Magazine “, издавано в Париж (2000-2001 г.). Публикувал е в списание „ L'Europeo “, вестник „ Сега “ и списание „ Тема “, сътрудник на уеб страницата Courrier des Balkans за България.
Създател на съдружие „ Солидарна България “. Владее френски, британски, съветски и испански език. Назначен e за шеф на кабинета на президента с декрет на президента №45 от 23 януари 2017 година

Заместник-председател на Съвета е Невин Фети, консултант на президента по правни въпроси.

Невин Фети е родена на 2 април 1977 година в гр. Варна, където приключва езикова гимназия с проучване на френски език. През 2001 година придобива магистърска степен по право от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, от 2005 година има магистърска степен по отбрана на националната сигурност от Академията на Министерството на вътрешните работи. Защитава дисертационен труд и придобива образователно-научна степен „ доктор” по въпросите на сключването и осъществяването на контракти с достъп до класифицирана информация. През 2002 година е правосъден претендент в Софийския градски съд. Била е юрист в Софийската адвокатска гилдия /2002-2003/, работила е в Държавната комисия по сигурност на информацията /2003-2004/, заемала е поредно длъжностите помощник, старши помощник и основен помощник в Академията на Министерството на вътрешните работи /2004-2012/. В интервала 2007-2011 е секретар на Президента на Република България по юридически въпроси.

Членове на съвета са:

Александър Маринов е роден на 12 май 1957 година в София. През 1982 година приключва социология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. През 1987 година пази дисертационен труд за ролевите спорове на личностно ниво и придобива просветителна и научна степен лекар по научна компетентност „ Социология”.
Започва трудовата си активност през 1983 година в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. От 1991 до 1997 година е депутат в 36-то и 37-то Народно заседание.
От 2005 година е доцент, а от 2016 година – професор в катедра „ Публична администрация” на Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски”, от 2009 година – доцент, от 2017 година – професор в катедра „ Политически науки” на Пловдивския университет „ П. Хилендарски”. От 2008 до 2014 година е член на Постоянната комисия по обществени и правни науки и национална сигурност към Агенцията за акредитация.

Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за стопански проучвания (WIFO), във Виена, Австрия, и преподавател във Виенския университет по стопанска система и бизнес (WU Wien). Преди това е работил в Европейската Централна Банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по стопанска система във Виенския университет по стопанска система и бизнес и магистратура по икономическа политика в University College London. В момента докторант по стопанска система във Виенския университет по стопанска система и бизнес (WU Wien) с фокус върху тематиките парична и фискална политика. Член е на Съвета за икономическо и обществено развиване към Президента на Република България.

Владимир Шейтанов е посланик от кариерата, специализирал в Харвардския институт по интернационално развиване, Вашингтонския институт по интернационално право, Световната комерсиална организация – Женева, работил с УНКТАД, ИКАО, Комитета за космоса на ООН; единствения задграничен юрист пред Народния съд на полк. Муамар Кадафи, позволен до отбрана на 5-те български медицински сестри в Либия по СПИН процеса в Либия през 2000-2002.

Гергана Пирозова
е театровед и сценичен критик. Двигател на идеите за съхраняването на българските театри и опазването на Борисовата градина.

Еленко Божков е роден на 3 юли 1953 година в гр. Кюстендил. Завършва Техническия Университет в София със компетентност Електроинженер – Автоматизация на енергийните системи” през 1977 година В интервала 1977-1980 година работи като инженер наладчик в „ Пусково Наладъчно Управление” към Държавно стопанско обединение „ Монтажи”, а от 1981 до 1989 година е теоретичен помощник и началник на секция в НИТИ „ Техенерго”. В интервала 1990 – 1991 година е депутат в 7-ото Велико народно събрание и заместител ръководител на Комисията по енергетика.
От 1993 до 1996 година е член на Съвета на Директорите на НЕК, а в интервала 1995 – 1997 година е Главен секретар на Министерство на енергетиката. От 2001 – 2013 година и от 2015 г.– до момента е шеф на „ Пирин Ват” ООД. В интервала 2013 – 2014 е член на ДКЕВР.

Жасмина Мирчева е доктор, лекар на науките на Българска академия на науките, посетител - откривател и учител във Франция и Германия. Два пъти шеф на Агенцията за медикаменти, направила основни промени за преструктуриране на фармацевтичния бранш у нас. Има 7-годишен опит като Директор за Източна Европа към Европейското посланичество на производителите на безрецептурни медикаменти в Брюксел. Работила е за Световна банка като специалист по лекарствена политика. Била е консултант към българския Икономически и обществен съвет. Номинирана е 3 пъти за началник на кабинета в здравното и обществено министерства.

Живко Георгиев е роден на 25 февруари 1955 година Магистър по социология, учител в бакалавърски и магистърски стратегии на специалностите 'Социология' и 'Политология' в СУ 'Климент Охридски' в направленията 'Методология на емпиричните социологически изследвания', 'Маркетингови изследвания', 'Политически и обществен маркетинг'.
От 1992 година до 2001 година е проучвателен шеф на ББСС Галъп Интернешънъл, а от 2001 година притежател и шеф на Джи Кънсалтинг - компания, профилирана в изследователска и консултантска активност. С богат професионален опит в управлението и реализизацията на проучвателен планове за голям брой компании, Световната банка, UNDP, USAID, министерства, държавни организации, общини, неправителствени организации, политически партии.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 година в София. Завършва 133 СОУ „ Ал. Пушкин” с филантропичен профил и съветски език (1994). През 2001 се дипломира като магистър по политически науки със специализация „ Външна политика и национална сигурност “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Доктор по политически науки от СУ (2011). Преподавал е разнообразни политически дисциплини в СУ “Св. Климент Охридски “ и ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Негови научни изявления са издавани на британски, сръбски, хърватски и албански език. Автор е на две монографии – „ Поколения и възраст в политиката. Българският преход “ и „ Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност) “. От 2015 година е политолог и основен анализатор на Института за тактики и разбори (ИСА). Владее британски, съветски, сръбски и хърватски език.

Петър Воденски е роден в София на 15 януари 1951 година. Завършил е Английската гимназия в София (1970), а след военната си работа (1970-1972) приключва МГИМО (1977).
Работил в Министерство на външните работи (1978-2015), във всички кариерни дипломатически рангове от аташе до дипломат, бил е шеф на политическия кабинет на министъра при Станислав Даскалов (1993-1994) и при Соломон Паси (2004-2005), както и шеф на разнообразни дирекции в Министерството.

Румен Гълъбинов е роден през 1966 година в град Бургас. Завършва УНСС като магистър по Икономика. Има следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, Съединени американски щати (Банков рисков мениджмънт), Университет Сeйнт Джон, Колеж по осигурителен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Англия (Банки и финанси).
Специализирал е банков и осигурителен мениджмънт в Германия и Англия.
Председател на Агенцията за осигурителен контрол, след което е зам.-председател на Комисията по финансов контрол. Работил е в управителните препоръки на интернационалните финансови компании от Холандия, Австрия и Съединени американски щати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР