Освен счупена раменна става, председателят на парламента Цвета Караянчева има

...
Освен счупена раменна става, председателят на парламента Цвета Караянчева има
Коментари Харесай

Откриха и травма на гръбначния стълб при прегледите на Цвета Караянчева

Освен счупена раменна става, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева има и контузия на гръбначния дирек в резултат на претърпяната през вчерашния ден злополука. Това съобщизпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов.

Караянчева пострада съществено откакто граждански автомобил се удари в автомобил на НСО от кортежа й, в който тя е пътувала. Катастрофата стана през вчерашния ден преди обед на път след град Шумен и по първични данни виновността за конфликта е на лидерката на цивилния автомобил. Караянчева в началото бе откарана с кола за спешна помощ в болница в Шумен, след което бе превозена с хеликоптер до София.

Към момента положението на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева е относително положително, съобщи проф. Балтов пред " Фокус ".

Първите прегледи и проучвания са били осъществени още в болничното заведение в Шумен. Към 11.00 ч. ортопеди, извършващи прегледите, са се обадили на проф. Балтов с молба за консултация и подпомагане, описа той

„ След в началото диагностициране не беше несъмнено какво е положението, по тази причина се взе решение да бъде превозена с държавния хеликоптер за по-сигурно. Знаете продължителното пътешестване с кола за спешна помощ не е уместно, когато има увреждане в гръбначния дирек ", изясни още проф. Балтов.

Караянчева е докарана в Университетската болница в " Лозенец ", където са й направени спомагателни проучвания със скенер и нуклеарно магнитен резонанс. Така е доказано, че  с изключение на счупената раменна става, има контузия в региона на гръбначния дирек. При нея обаче не се постанова оперативна намеса. „ Взехме решение контузията на гръбначния дирек да се лекува с вид корсет, който тя да го носи в границите на три седмици в изправено състояние. ", разясни той.

При консултирането за лекуването на раменната става изрично е било ясно, че се постанова интервенция, като самата Караянчева е предпочела това да стане незабавно, по неотложност.

„ С доцент Кожухаров направихме екип и тя беше оперирана безусловно по неотложност вечерта. Извършихме оперативна намеса, с която стабилизирахме счупването със специфични винтове, с цел да е допустимо в идващите 15 дни да стартира да я раздвижва и в границите на един месец да бъде в кондиция и да стартира да прави всичко с ръката ", уточни още проф. Балтов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР