Освен със завидната си автономност, електромобилите на Tesla станаха пословични и с

...
Освен със завидната си автономност,
електромобилите на Tesla станаха
пословични и с
Коментари Харесай

Колко интелигентен е автопилотът на Tesla? Нека да попитаме един портокал

Освен със забележителната си самостоятелност, електромобилите на Tesla станаха пословични и с функционалността си за автономно ръководство в определени условия. От компанията подходиха с отговорност, в по-голямата част от приложенията й, като предприеха всевъзможни защитни ограничения, за да гарантират допустимо най-безопасното интегриране на системата.

Една от тези защитни ограничения е тази, че дори при придвижване в самостоятелен режим, водачът би трябвало да хваща кормилото на всеки 2 минути от придвижването на превозното средство. Според притежателя на канала JRTJunk в YouTube, това е относително нова предпазна мярка, като след последните няколко обновявания на системата, предупрежденията са станали значително по-сериозни и натрапчиви. Системата изисква лидерът освен да сложи ръка на кормилото, само че и да го стисне, а при липса на реакция от негова страна и след поредица от предизвестия следва деактивиране на автопилота.

JRTJunk е намерил извънредно елементарен и доста абсурден метод, който даже той не препоръчва, благодарение на който горната предпазната мярка се отстрани изцяло и автомобилът безусловно се движи автономно без да е належащо лидерът да поставя своите ръце на кормилото. И всичко това с помощта на заклинен в спицата на кормилото портокол.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР