Освен самолети и кораби, държавата ще купи и бронирани бойни

...
Освен самолети и кораби, държавата ще купи и бронирани бойни
Коментари Харесай

Държавата купува и бойни машини за пехотата

Освен самолети и кораби, страната ще купи и бронирани бойни машини за пехотата. Това стана ясно през днешния ден от плановете за рационализация на армията, които военният министър Красимир Каракачанов внесе за разглеждане в Народното събрание. Обновлението на трите типа въоръжени сили ще бъде осъществено съгласно договореностите в Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Миналата година Народното събрание утвърди пазаруването на 8 многоцелеви изтребителя. Разходът за тях ще бъде близо 1,5 милиарда лева, като шведската оферта беше класирана преди всичко от служебния кабинет.

Ще строим и 2 многофункционални модулни патрулни кораба, като по този начин общият разход възлиза на към 2,3 милиарда лева

Разходите за близо 200 бронирани машини за пехотата ще се разсрочват до 2029 година, оповестява bTV. В най-напреднала фаза е планът за изтребителите. В авиобазата обаче са безапелационни, че отсрочване или пренаписване на плана ще го върне в изходно състояние, което значи най-малко още 3 години да няма нова техника във Военновъздушни сили. В момента в базата е въведен график на подготовка, в който по-често летят по-младите водачи.

Пристигнали са горивосмазочните материали, поради неналичието на които машините бяха приземени при започване на месеца. Недостигът на аварийни елементи обаче остава, независимата поддръжка не може да е до безконечност и по тази причина е необходим контракт за нов аероплан, изясняват от базата.

Дори и да се подписа контракт за нов изтребител, интервалът, в който ще би трябвало да бъде въведен в употреба, да се обучат екипажи и да се стартира дежурство с него, е най-малко една година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР