Освен с възможностите за безплатен стрийм на лицензирана музика, Spotify

...
Освен с възможностите за безплатен стрийм на лицензирана музика, Spotify
Коментари Харесай

Spotify се готви да закупи компания за продукция на подкаст предавания

Освен с опциите за безвъзмезден стрийм на лицензирана музика, Spotify се прочу и с огромния набор от подкастове на разнообразни тематики, някои които са и истински продукции. Компанията обаче желае да разшири компетенцията си в тази област, насочвайки вниманието си върху закупуването на Gimlet Media , от където са излезли печеливши излъчвания като Reply All, Science Vs. и StartUp. Стойността на договорката също е зашеметяваща – 230 милиона $. Журналисти от Recode и Wall Street Journal разкриха желанията на Spotify с изказванието, че сумата, за която се договаря, е над двеста милиона. Ник Куа от Hot Pod удостовери точното число. Сделката към момента не е подписана.

Spotify към този момент има история със закупуването на дребни компании, специализиращи в избрани действия. Нейни са сега компанията за мениджмънт на права за музика Loudr.fm и Soundtrap за студио съоръжение. При тези две покупко-продажби не са разкрити сумите за закупуване, само че във всеки случай те не са надминавали цифрата 200 милиона. Което е рискова игра, имайки поради, че компанията постоянно записва негативни доходи.

Gimlet Media се прочу основно с продукцията на подкаста Homecoming, приспособен и в TV сериал. Така че Spotify несъмнено би спечелила доста от договорката, разширявайки каталога си от излъчвания. Все още обаче не е ясно дали компанията ще изолира подкастовете от конкуренцията (Apple Podcasts, Гугъл Play Music), трансформирайки ги в Spotify ексклузиви.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР