Освен с вълненията около подаръци, коледни партита и време с

...
Освен с вълненията около подаръци, коледни партита и време с
Коментари Харесай

Да ядем или да не ядем по празниците

Освен с вълненията към дарове, коледни празненства и време с роднините, Коледа се слави с още нещо - преяждането. Като се стартира от постната софра на Бъдни вечер и се стигне до капамата на Нова година, и всички по-изискани блюда сред двете. За много хора празниците се оказват колкото наслада, толкоз и стрес - точно поради прекомерно многото налична храна.

 Снимка 392597

Трябва ли обаче да броим калории и тогава? Повечето от специалистите по хранене и психолозите са безапелационни - не. Трябва да се насладим на момента и да се отдадем на нещата, които в действителност ни се вършат. Дори това да значи диета и интензивно посещаване на фитнеса в първите седмици от новата година.

 Снимка 359854

Все отново диетолозите дават и няколко практични съвета за яденето по празниците. Ако сме канени на празненство или вечеря, най-добре да хапнем нещо леко авансово, с цел да не се нахвърлим на храната там. Хубаво е да стоим надалеч от хляба и тестените произведения за сметка на зеленчуци и меса. Сладкото и алкохолът са разрешени, само че с мярка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР