Освен прогноза за настоящата година, докладът прави и дългосрочна прогноза,

...
Освен прогноза за настоящата година, докладът прави и дългосрочна прогноза,
Коментари Харесай

British Petroleum прогнозира ръст на ядрената енергетика в дългосрочен план


Освен прогноза за актуалната година, отчетът прави и дълготрайна прогноза, в тази ситуация до 2040 година Към тази дата компанията предвижда растеж на електроенергийното произвеждане от АЕЦ, достигащ 3400 TWh. Документът преглежда няколко разнообразни сюжета за развиването на международната енергетика в вероятност.

Повечето сюжети се основават на така наречен постепенен преход (ET, evolving transition), т.е. гладко развиване с избрани трендове. Сред тези трендове се отбелязва, че нуклеарната енергетика и хидроенергетиката в света ще бележат растеж, само че с по-бавни темпове от общия растеж на електроенергийно произвеждане. В сюжета на еволюционния преход се предвижда повишаване на ярденоенергийното произвеждане с 1,1% на година.

В подобен случай, в случай че в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) нуклеарната енергетика се намалява (поради извеждането от употреба на голям брой централи и дребния размер вложения в построяването на нови генериращи мощности), то в противен случай – в Китай ще бъде маркиран растеж и вследствие на това към 2040 година размерът на ядреноенерегийното произвеждане в Китай ще бъде сравним с това на всички страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз взети дружно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР