Освен приоритетите на правителството, важно за ДПС е и кой

...
Освен приоритетите на правителството, важно за ДПС е и кой
Коментари Харесай

Съставът на кабинета е важен за ДПС, но ИТН няма намерение да го обсъжда с тях

Освен целите на държавното управление, значимо за Движение за права и свободи е и кой ще влезе в състава на Министерския съвет, който ще излъчи "Има подобен народ ". От партията на Слави Трифонов обаче са безапелационни, че няма да разискват фрагментите, които ще предложат за него.
Това стана ясно през днешния ден след среща сред двете партии в Народното събрание. Тя бе последната от консултациите, които "Има подобен народ " организира с политическите партии за целите на вероятно тяхно бъдещо държавно управление.
"Персоналният състав на кабинета също е от голяма важност за нас. Като изрично декларирахме, че ние няма да предлагаме, и не държим, и не желаеме да предлагаме министри. Но персоналният състав също е от голяма важност ", разяснява след срещата сред управленията на двете партии водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
"Слушахме концепциите на Има Такъв Народ за техните цели. Повечето от концепциите ни съответстват. Безусловно имаме и разлики, само че ние от наша страна декларирахме, че безусловна поддръжка няма. Едно неотменимо изискване посочихме, а това е възобновяване на нормалността в политиката и демокрацията. Което за нас значи Народното събрание да заеме мястото си съгласно конституцията и държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и бизнеса. А в противен случай - той да действа според конституцията и законите в страната, в услуга на хората и за основаване на добръ бизнес среда, добър бизнес климат. Това ни беше изискване, което няма по какъв начин да се откажем от него, с цел да има каквато и да е поддръжка ", разяснява Карадайъ.
Не сме водили подобен разговор. Не искахме, не сме и поискали поддръжка за подобен кабинет. Просто изложихме нашите цели, сподели обаче шефът на депутатите от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.
Всъщност ние просто изложихме вижданията си за стратегия, цели и краткосрочни и дълготрайни цели. След което представителите на Движение за права и свободи направиха същото, посочи той.
Сега, всички партии с изключение на ГЕРБ, биха споделили, че са "за " правосъдна промяна. Те споделиха, че за тях персоните и личностите в възможния кабинет са значими, само че ние уточнихме, че това е наша лична отговорност и няма да вземаме препоръки от никого, нито ще позволим на някого да ни споделя кои да са хората. Така че тук бяхме пределно ясни. Те, когато бъде показан кабинет, като партия ще си преценяват харесват ли им или не, и по-късно ще си преценяват. Но отново дублирам - поддръжка от тях не сме търсили. Нито те са ни предложили хора, нито да ни бяха предложили, ние щяхме да я приемем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР