Освен поддържането на редовна зъбна хигиена, има определени храни, които

...
Освен поддържането на редовна зъбна хигиена, има определени храни, които
Коментари Харесай

Вижте кои храни увреждат зъбите

Освен поддържането на постоянна зъбна хигиена, има избрани храни, които би трябвало да избягвате, в случай че желаете да имате здрави зъби, предава БГНЕС.

Сокове
Соковете съдържат доста захари. Те се трансформират в киселина в устата, която поврежда зъбния гланц и предизвиква кариес. Поради тази причина би трябвало да пиете сока със сламка, с цел да избегнете контакт със зъбите. Те би трябвало да се мият 45 минути след потреблението на сок.

Витамини, които се хрускат
Те могат да имат прелестен усет, само че тези витамини са нездравословни за зъбите, тъй като полепват по тях. Той не разрешава слюнката да обезврежда киселината и по този метод се поврежда зъбния гланц. Ако би трябвало да приемате добавки, те би трябвало да бъдат под формата на таблетки за усвояване.

Сушени плодове
Пресните плодове са потребни за зъбите ви, само че сушените би трябвало да се заобикалят. Лесно проникват сред зъбите и прилепват към тях и съдържат доста захари.

Бяло вино
Киселината, съдържаща се в бялото вино, поврежда зъбния гланц и го прави предразположен на кариес. Ако пиете бяло вино, яжте в същото време и сирене, тъй като съдържа протеини, калций и фосфор, които ще обезвреждат киселината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР