Освен плоскости за бяла техника в завода вече се правят

...
Освен плоскости за бяла техника в завода вече се правят
Коментари Харесай

"Мекалит" започва ново производство в партньорство с китайската VEM

Освен плоскости за бяла техника в завода към този момент се вършат и пластмасови съставни елементи за коли

© Георги Кожухаров Още по тематиката
" Мекалит " уголемява завода си с инвестиция за 2 млн. евро

Компанията ще добави и произвеждане на матрици в Пловдив
22 апр 2018
" Мекалит " стартира да работи и за автомобилната промишленост

Заводът край Пловдив ще създава пластмасови съставни елементи за международни компании
20 яну 2016
Следвай клиента

Заводът на немската компания Mecalit край Пловдив поема производството за Югоизточна Европа
7 фев 2013 Производителят на пластмасови елементи за бяла техника и коли " Мекалит България " ще стартира производството и на матрици за продуктите си. Това ще стане в партньорство с записаната в Хонконг Virtual Electronics Manufacturing (VEM), като за задачата немският притежател Mecalit към този момент е записал ново смесено сдружение в страната. Производството ще бъде ситуирано в изграждащото се сега уголемение на завода край Пловдив и би трябвало да стартира към средата на идната година. Очакванията са това да ускори позициите на компанията пред стратегически клиенти в автомобилостроенето.

Нови клиенти

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. По-рано тази година стана ясно, че " Мекалит България " стартира създаване на ново хале към завода си, като с изключение на за разширение на съществуващите мощности се планува и основаване на произвеждане на матрици. За задачата в средата на октомври е записано сдружението " ВЕМ Юръп " с капитал от 200 хиляди лева, в което мажоритарен притежател с 65% е VEM, а останалите 35% се държат от немската Mecalit.

" Голяма част от детайлите, които произвеждаме сега, се шприцват на принадлежности, направени в някой от заводите на този стратегически сътрудник ", сподели шефът на " Мекалит " Красен Кръстев, който поема управлението и на новото българско дружество. По думите му производството на такива принадлежности на място ще разреши на компанията да прави бързи оптимизации, а това ще й даде опцията да притегля нови клиенти. Целта са доставчиците на автомобилостренето от първо равнище, а в вероятност вероятно и производители на автентично съоръжение (OEM).

Синергия

Общата инвестиция ще е към 3.5-4 млн. евро, което включва и разширението на настоящето произвеждане. Предвижда се създаване на хале с разгъната повърхност от 3200-3300 кв.м, в това число административна част. Половината от спомагателната повърхност ще е за " ВЕМ Юръп ".

По думите на Кръстев производството на матрици е с висока добавена стойност и там ще работят съвсем напълно единствено профилирани фрагменти. " Ние имаме опит и ноу-хау и взехме решение, че верният метод е да използваме синергията на съществуващото дружество и да притеглим стратегически сътрудник ", сподели той. И добави: " Това влиза напълно и в тактика на VEM за развиване на производството в световен мащаб. "

Китайският сътрудник на процедура е благосъстоятелност на немски жител, който от дълги години живее в Хонконг. Компанията работи в три сфери на произвеждане - електроника за коли, пластмасови съставни елементи и пулверизатор принадлежности, като има фабрики в Китай и Тайланд.

Германската Mecalit стъпи в България през 2011 година поради главния си клиент Liebherr, като производството край Пловдив стартира през 2012 година Първоначално в завода се правеха единствено пластмасови модули, подложки и поставки за домашен уреди, само че от предходната година предприятието прави също и пластмасови елементи за автомобилната индустрия, като към този момент към 20% от продажбите са за снабдители на автоиндустрията. Оборотът на " Мекалит " за 2017 година е 15.8 млн. лева

Интервю с шефа на " Мекалит България " Красен Кръстев четете в седмичния " Капитал " в петък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР