Освен пътния участък Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и

...
Освен пътния участък Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и
Коментари Харесай

Ремонтират и отсечката Благово - Монтана

Освен пътния сектор Боровци – Благово ще бъде ремонтирана и правата до обходния път на Монтана.
Той е част от републиканската пътна мрежа и е с дължина 7.2 км. Началото е на разстояние 1.750 км след края на село Благово, продължава в посока Монтана, минава по ул. „ Диана “ в индустриалната зона на града и приключва преди пътния възел с обходния път и бул. „ 3-ти март “.
Основият ремонт включва възобновяване на пътната настилка с полагане на изравнителни и усилващи пластове от неплътен асфалтобетон и износващ слой от компактен асфалтобетон. Ще бъде укрепен сектор от 165 метра, в непосредствена непосредственост до язовир "Чернила ", където има свлачищна дисторция, Предвиден е ремонт на отводнителната система на пътя; монтиране на нови ограничаващи системи; полагане на нова маркировка, включително надлъжна релефна шумна маркировка; слагане на нови пътни знаци, както и на слънчеви знаци за премерване на скоростта на придвижване на колите.
Проектът включва и ремонтни работи на две съществуващи огромни уреди: мост над река Огоста и пътен надлез над жп линия.
Стойността на плана е 3 737 783.92 евро като 85 % от средствата обезпечава Европейският фонд за районно развиване по стратегия "Интеррег " Румъния – България.
485 874.54 е национално съфинансиране, основнен сътрудник по осъществяването е АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР