Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми депутати да

...
Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми депутати да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Най-мащабното купуване на гласове в историята се случва в българския парламент

Освен пари за отцепници, се оферират колосални суми депутати да не влизат в пленарна зала при гласуването на новия кабинет.

За това предизвести на брифинг ръководителят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов.
“Така са се вкопчили в тази власт, че не виждат какво се случа към тях. Купуват по 10 000 гласа дневно – по жилища, по лаборатории… И това става пред очите на умните и красивите “, уточни Борисов и допълни-„Виждате в разнообразни елементи на България действителните резултати какви са. В същото време пред очите на цялата на демократична общност полицията всеобщо пресира, обикаля и влиза в къщите категорично да каже, че не би трябвало да се гласоподава за ГЕРБ“.
Борисов алармира, че ни чака предизвестена  злополука с  Плана за възобновяване и резистентност.
„ Вчера Европейска комисия понижи общата сума на безвъзмездните средства за България с 578 млн. евро в резултат на смяната.  Много са загубите – тази е безапелационна. Сега губите милиарди и това ви се коства обикновено. Губят се милиарди от несръчност, от безнаказаност. Продължаваме да губим и готовите пари, които имахме, с помощта на европейската взаимност. Българинът даже няма да усети нещо от Плана за възобновяване. Катастрофа!“, безапелационен беше той.
По време на брифинга водачът на ГЕРБ разяснява също, че партията е подкрепила кабинета в оставка по външнополитически тематики. Една от тях – тематиката за Република Северна Македония и експулсирането на съветските дипломати.
„ Аз същински се надявам, че през днешния ден, макар езика на омразата, макар отвратителното държание, които имат част от хората в Северна Македония, ще се вземе решение и на нашите съседи ще им бъде даден този път. Но този път го проправи опозицията в България – и с Договора за добросъседство, и с решението в Народното събрание. И всички наши евроатлантически сътрудници знаят това. Относно метода, по който се отнесоха с съветските дипломати – отново ги подкрепихме в цялостния размер “, разяснява той.
Бойко Борисов беше безапелационен, че инфлацията в България е резулат от несръчност и корупция.
„ Управляващите не съумяха да овладеят цените на енергийните запаси. По предложение на ГЕРБ беше лимитирана цената на тока за бизнеса до 250 лв.. Това наше предложение, подкрепено от над 200 депутати, действително ще понижи инфлацията “, уточни той и добави, че един % дели пенсиите от това да бъдат „изядени от инфлацията“.
„ Нинова отиде да се снима с цените на хляба. Реколтата ни е прелестна, от единствено себе си би трябвало цената да падне поради новата годишна продукция. Но още веднъж няма да падне с 20%. Просто ще понижим събираемостта в бюджета с 20% “, сподели още Бойко Борисов. Той означи, че  Народното събрание е приело бюджет на опозицията, с помощта на която е прекроен в интерес на хората, на бизнеса, на общините, на служители на реда, пожарникари, учители, лекари.
„ Съдебната промяна на досегашната ръководеща коалиция се сведе до това да сложат Рашков за началник на КПКОНПИ. Трябваше да излязат хора от ръководството, с цел да разберем метода, по който са се водели и се водят тези процеси “, сподели още той.
Заместник-председателят на ГЕРБ и народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев сподели, че инфлацията не засягала единствено цените в магазините, а се отразявала и на парламентарните болшинства. Той разяснява, че редуцирането на 578 милиона евро по Плана за възобновяване и резистентност не е най-големият проблем. Дончев изясни, че при актуализацията на бюджета е планувано част от разхода за погашение на пенсии да бъде обезпечен от приходи от Европейската комисия, свързани с Плана. „ Това може да е вероятно междинно заплащане “, уточни той. Дали Европейска комисия би разрешила целеви средства от Плана да бъдат употребявани за погашение на пенсии, запита Дончев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР