Освен от музика, звездата на Ку-ку бенд Георги Милчев-Годжи се

...
Освен от музика, звездата на Ку-ку бенд Георги Милчев-Годжи се
Коментари Харесай

Годжи притежава колекция от картини за милиони

Освен от музика, звездата на „ Ку-ку бенд ” Георги Милчев-Годжи се интересува и отдруги неща – живопис, археология и лирика. Музикантът рисува за лично наслаждение и прави независими изложения, написа стихове и е създател на доста от текстовете на шлагерите на бенда. 

„ Освен че рисувам, настрана натрупвам картини. В сбирката ми има най-вече български майстори, тъй като западноевропейски не мога да си разреша. Не, че не са ми попадали, само че цените им са убийствени. От българските обаче имам съвсем всички имена ”, хвали се Годжи. Според осведомени, музиканта имал над 70 платна. Едно от най-хубавите в сбирката му – масло на Владимир Димитров-Майстора, му било харизано от Слави Трифонов преди 5 години. Цената на творбата е над 60 000 лв..

В родния му дом в Криводол има цяла изложба с негови ранни произведения. Негов преподавател по изобразяване, както и на Слави Трифонов, и Евгени Димитров-Маестрото, в музикалното учебно заведение в Плевен, е бил известният през днешния ден проф. Греди Асса. Малцина знаят, че при започване на 90-те Годжи се е прехранвал не с китара, а с четка в ръка. Първата му галерия с живописни платна с маслени бои била отдадена на Владимир Димитров-Майстора и Клод Моне. Тогава музикантът съумял да продаде най-скъпата си творба „ Пейзаж от Истанбел ” за 1200 лева След това направил изложения и в други градове, изнасял картини и в чужбина, написа " Уикенд ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР