Освен основни човешки права като достъп до вода, храна и

...
Освен основни човешки права като достъп до вода, храна и
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Климатичните промени заплашват основните човешки права

Освен съществени човешки права като достъп до вода, храна и жилище, климатичните промени могат да разклатят демокрацията и върховенството на закона. Това съобщи специалистът на Организация на обединените нации Филип Олстън, който се занимава с крайната беднотия и човешки права, представен от „ Гардиън”.

Климатичен апартейд ” – това е определение употребява Олстън, с цел да показа възможната спешна обстановка, в която богатите заплащат, с цел да избягат от жегите и глада, а останалият свят страда.

Климатичните промени заплашват последните 50 година прогрес, международно здраве и битка с бедността”, уточни той.
Проучване: Всяко последващо лято ще бъде още по-горещо поради климатичните промени Това ще докара и до човешки жертви
В отчета си Олстън изяснява, че стъпките на Организация на обединените нации, държавните управления, Неправителствени организации и бизнесът са безусловно несъответстващи, по отношение на опасността, която чука на вратата. В заключението на текста се споделя, че базовите човешките права може да не преживеят идващите промени.

Въпреки непрестанните предизвестия и даже молби на специалистите, страните от Г-20 са утроили дотациите към въглищни електроцентрали. Преди 10 година тъкмо този блок даде обещание да спре финансирането на сходен тип електрическа енергия.

bTV Репортерите: Наследството на въглищата Ще успее ли светът да се откаже от тях?

Експертът упреква американският президент Доналд Тръмп поради „ дейното заглушаване” на казуса с климатичните промени. Бразилският президент Жаир Болсонаро също намира място измежду „ рисковите личности”, откакто съобщи, че ще допусне рудодобив в Амазонската джунгла.
Проучване: Човешката цивилизация може да изчезне до 2050 година Причината - климатичните промени
Критиките на Олстън стигнаха и до английското държавно управление . През май той съпостави сегашните ограничения за битка с бедността, с такива, взимани през XIX век. Въпреки това, той отбелязва, че правосъдни решения против страни и компании, които се занимават с изкопаеми горива и активността на деятели - способстват за редица положителни политики.

Когато приказва за сметки, отчетът на Организация на обединените нации заключва, че богатите и разрастващите се страни ще понесат 75% от разноските, касаещи климатичните промени. Интересното е, че единствено 10% от въглеродните излъчвания в атмосферата идват от бедната част на планетата. Докладът непосредствено нападна актуалните интернационалните контракти за климата. Дори парижкото съглашение от 2015 година е неефективно.
Ледник в Чили се разцепи на две (ВИДЕО) Още последствия от световното стопляне
Развръзката е една - страните пренебрегват всяко научно предизвестие,а това, което преди се смяташе за пагубно, към този момент е най-хубавата допустима алтернатива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР