Освен очевидните симптоми като суха кашлица и температура, специалистите изброиха

...
Освен очевидните симптоми като суха кашлица и температура, специалистите изброиха
Коментари Харесай

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

Освен очевидните признаци като суха кашлица и температура, експертите изброиха още няколко признака, които са показателни при заразяване с новия тип ковид.
Сухата кашлица и температурата са първият сигнал за внимание от вероятно заразяване с ковид. Трябва, обаче, да следим деликатно положението си, с цел да не пропуснем някой от другите признаци, подсказващи, че става въпрос за COVID-19.

Притъпяване на обонянието и вкусовите рецептори
Промяната на вкусовите рецептори и частичната загуба на подушване са измежду леките признаци на ковид, които обаче не трябва да се подценяват. Според английски лекари, единствено това е задоволително, с цел да се самоизолирате. Според данни от наранени от ковид страни, първите признаци на заразяването се демонстрират точно в очите, носа и гърлото. Загубата на подушване и на усет са измежду първите признаци при пациенти с лека форма на коронавирусно заболяване. Затова английските специалисти предлагат, даже при неналичието на каквито и да е други признаци, човек да се самоизолира, с цел да предотврати разпространяването на COVID-19.

Изтощение
Друг признак е чувството за цялостно безсилие, което е особено и при елементарен грип или простуда.

Психическа отмалялост
Въпреки че не е включена в формалния лист на признаците за заразяване с COVID-19, някои от пациентите се оплакват от „ психическа отмалялост “.
Британска пациентка е споделила, че първите признаци при нея са били „ гъделичкане в гърлото “ и главоболие. Тя се е чувствала изтощена, малко по-късно е открила, че съзнанието ѝ е замъглено.

Загуба на вкус
Загубата на вкус също може да подскаже, че евентуално става въпрос за коронавирусна зараза. Пациент споделя в мрежата, че не е имал безусловно никакво предпочитание да се храни – единствено е лежал в леглото с доста висока температура, лека кашлица и болки в гърба в продължение на дни. „ Бях изцяло отпаднал и не изпитвах апетит “, споделя той.

Стомашни болки
Ако сте се заразил с ковид, прекомерно евентуално е да изпитате и неочаквани стомашни болки. Според проучване на американски гастроентеролози, съществува връзка сред COVID-19 и храносмилателната система – 48.5 % от 204 пациенти в провинция Хубей са се оплаквали от стомашни болки и разстройство.

Възпалени/чувствителни очи
Също както при алергична реакция по отношение на полени, очите стартират да се зачервяват и да сърбят. Този признак мъчно може да бъде друг от сенната хрема, само че когато бъдат изключени всички останали благоприятни условия, възпалените очи най-вероятно са удостоверение за заразяване с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР