Освен нов шампион, световното първенство в Русия излъчи и пет

...
Освен нов шампион, световното първенство в Русия излъчи и пет
Коментари Харесай

Петте рекорда на Световното в Русия

Освен нов първенец, международното състезание в Русия излъчи и пет нови огромни върха. Те бяха записани със златни букви в дебелата книга с историята на мондиалите… най-малко до 2022 година, когато Катар ще бъде хазаин. Факт е обаче, че пет огромни достижения паднаха след 64-те мача, играни през последния един месец.

Най-възрастният създател на хеттрик

Класация без Кристиано Роналдо не е ранглиста. А португалецът влезе с гръм и тропот в историята на международните шампионати. Нападателят стана най-възрастният състезател, забил три гол в един мач на финали. Направи го против Испания в първата среща на двата отбора от шампионата. По това време новото попълнение на „ Ювентус “ бе на 33 години и 130 дни. Така Кристиано стана и едвам четвъртият футболист, разписал се на четири обособени мондиала.

Най-възрастен състезател

Че възрастта е просто число го потвърди и Есам Ел Хадади. Вратарят на Египет игра единствено в третия мач от груповата фаза, този против Саудитска Арабия (1:2), само че това му бе задоволително, с цел да стане динозавърът на мондиалите със своите 45 години 161 дни. Той е и четвъртият пазач, избавил дузпа в дебют на финали.

Най-бърз жълт картон

Жезус Галярдо не попада в най-положителната статистика от шампионата, само че пък след време ще може да се хвали на внуците, че е играл на международно състезание и даже е държал върха за най-бърз жълт картон – 13 секунди. Получи го против Швеция в груповата фаза за нарушаване против Ола Тойвонен. А Карлос Санчес от Колумбия бе покрай това да стане играчът с най-светкавичен червен картон. Бранителят бе изпъден против Япония още в 2:56 минута. №1 обаче си остана Хосе Батиста от Уругвай и неговото нарушаване на разпоредбите в 56-ата секунда през 1986 година против Шотландия.

Най-много автоголове

В Русия падна още един впечатляващ връх – този за най-вече попадения в личната си врата. Броят на автоголовете на Мондиал 2018 доближи до внушителните 12. Само за информация на предходните две международни шампионати бяха общо 7.

Най-много дузпи

С помощта на системата за видеоповторения Русия влезе в историята по още един индикатор. На финалите бяха отсъдени общо 29 дузпи. Само в груповата фаза те бяха 24, а досегашният връх бе 18 за целия шампионат.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР