Освен на Витоша, екипи на полицията пазиха вчера и днес

...
Освен на Витоша, екипи на полицията пазиха вчера и днес
Коментари Харесай

Екипи на полицията пазиха през уикенда подстъпите към Витоша и Стара планина

Освен на Витоша, екипи на полицията пазиха през вчерашния ден и през днешния ден и подстъпите към Стара планина, с цел да не позволява хората да се събират и да вървят на излети, оповестява Българска национална телевизия.

Става дума за еко-пътеките край софийските села в полите на Стара планина, които са добра опция за туризъм и не попадат в определението парк. Кметът на София -Йорданка Фандъкова още веднъж прикани за дисциплинираност.

През целия уикенд на входа и на село Кътина, и на останалите села в близост - Локорско, Подгумер, Войнеговци от 09.00 до 15.00 часа имаше ситуирани екипи на Министерство на вътрешните работи. Целта е недопускане скупчването на хора, практикуващи туризъм.

И през днешния ден не липсваха хора тръгнали на излет в Балкана. Полицаите общително ги молеха да се прибират. Някои бяха тръгнали на раходка с автомобила си. Черният път до Кремиковския манастир също е затворен.

Допълнителната мярка е препоръчана от кмета на регион Нови Искър.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Витоша е парк, има заповед за затваряне на парковете, до момента в който сутуацията в подножието на Стара планина е друга, само че аз мисля че всеки кмет има право да отбрани здравето на своите съграждани.

От през днешния ден столичните паркове с изключение на охранявани са и заградени с полицейска лента. От предишния уикенд до в този момент общинската полиция е съставила 14 акта, а Столична дирекция на вътрешните работи 150.

Най-голямо недоумение на заповедта има във връзка с разходките на кучетата.

Столичният кмет за следващ път акцентира, че в заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев през цялото време се не разрешава визитата на паркове, а объркаването пристигнало от негова имитация, че за хората с кучета ще има толеранс.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Аз получавам доста запитвания във връзка с децата, за какво за кучета може, а за деца не може, Не би трябвало да има такова опълчване, София е доста огромен град, не може никой да си предстви, че ще е самичък в парка. И децата и кучетата могат да се разхождат по улиците или по покрайнините на блоковете.

И до момента в който множеството от нас към този момент мечтаят за раходка в парка или на Витоша, други желаят тъкмо противоположното - да имат дом. Иван е на улицата от 28 години. Знае за ковид и се е изолирал на последната спирака на трамвай 10.

Иван, скитник: Страх ме е. Тоя вирус ме е боязън. Иначе преди се събирахме, пиехме, ядохме, живяхме. Всичко по кофите групирам, да мога да оставам жив по някакъв метод. Аз ненавиждам да извършвам кражба и да неистина.

Иван се оплака, че откакато не работят заведенията за хранене, по кофите има по малко храна. За сметка на това положителни хора са оставили самун на метространция в Младост 1. Направето го и вие.

Иначе в Кризисния център за настяняване на бездомни хора в София има достътчно места, тъй като новото условие да не напущат постройката не им харесва.

Продължава и грижата за възрастните и самотни хора в София. Екипите на общината посещават над 3000 адреса на ден.

Освен медикаменти и храна на трудноподвижни хора има и доброволски екипи, които разнасят безвъзмезден обяд по програмата " Топъл обяд ". За да подкрепи идеята огромна автомобилна компания подари два автомобила, за тези обществени услуги.

Заради ограниченията в столицата и освобождението на града от платеното почасово паркиране, от общината търпят и огромни загуби.

За месец март Центърът за градска подвижност е изгубил доходи на стойност от към 6 милиона лв., а трите транспортни оператора - към 6 милиона и половина. За април се чакат още по-големи загуби. Продажбата на билети и карти е съвсем замряла. Обмисля се продължение на валидността на картите за градски превоз, както и на служебния абонамент за " синя " и " зелена " зона за времето, когато те не са работили.

Вече има цялостно единодушие за това да бъдат освододени от такса тротоарно право всички заведения, които не работят сега, сподели още кмета на София Йорданка Фандъкова.

Други ограничения за облекчение на бизнеса са особождаването от наеми
на общински пространства или терени, както и даването на гаранции за дребни и междинни предприятия.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР