Освен на Северния полюс, в нюйоркския квартал Манхатън, от години

...
Освен на Северния полюс, в нюйоркския квартал Манхатън, от години
Коментари Харесай

Писма до Дядо Коледа затрупват частен адрес в Ню Йорк

Освен на Северния полюс, в нюйоркския квартал " Манхатън ", от години Дядо Коледа получава писма и на още един чудноват адрес.
Западна 22-ра улица, апартамент 7 - тук всяка година идват десетки писма до Дядо Коледа. Джим Глауб и сътрудникът му с изнеанада откриват, че през декември пощата им стартира да се цялостни - в началото единствено по няколко, само че през 2010 година са безусловно лавина!
Решават се да отворят няколко - схващат, че това са същински писма с същински молби - за играчки, за топли облекла. Предимно от фамилии, които не разполагат с доста средства.

Появява се концепция да се изпълнят част от настояванията в посланията до белобрадия дъртак. Така се ражда благотворителната организация " Чудото на 22-ра улица ".

Джим Глауб, създател на фондацията " Чудото на 22-ра улица ": Това, което хората получават е есенцията - духа на даването. Връщаме се към изначалното, към същността на празника. Става дума за това да превъзмогнеш себе си - да даваш и това да те кара да се чувстваш добре. Хората са безпределно удовлетворени - вземат писмо, извършват желанието, посочено в него и се усещат фантастично!

Никой не знае по какъв начин тъкмо се е получило объркването. Мнозина допускат, че историята датира от 19 век и е обвързвана с писателя Клемънт Кларк Мур, създател на стихотворението " Нощта преди Коледа ". Смята се, че той е живял в този квартал в Манхатън.

Чудото на 22-ра улица " набира скорост - нормално по празниците фондацията съумява да сбъдне желанията на минимум 500 фамилии.

Сега, в апартамент номер 7 живее Меридит. С наслаждение събира писмата и има вяра, че те са дребни коледни чудеса.

Меридит Маккернан, сегашен притежател на жилището: Мисля, че това е лъч светлина. Замисляш се за миг и осъзнаваш, че е Коледа, че всички имаме вяра в Дядо Коледа - тъй че всички имаме нещо общо. Просто е хубаво да знаеш, че има толкоз доста фамилии, които желаят да оказват помощ на хора с по-малко благоприятни условия.

Предстои историята на " Чудото на 22-ра улица " да се превъплъти във филм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР