Освен месечните обезщетения за втора година майчинство, от днес Националният

...
Освен месечните обезщетения за втора година майчинство, от днес Националният
Коментари Харесай

НОИ плаща по-високите пари за майчинство

Освен месечните компенсации за втора година майчинство, от през днешния ден Националният застрахователен институт ще даде парите и за доплащане на нараствания размер на помощта от началото на годината.

Преди седмица депутатите одобриха компенсациите за развъждане на дете до двегодишна да се вдигнат от 710 на 780 лв. от януари. Сега с парите за юли ще бъде преведено и нарастването, което не е получено за първите шест месеца на годината. 

В същия размер ще са парите за бащите, които употребяват отпуск за развъждане на дете до 8-годишна възраст. Паричните компенсации при неизползване на спомагателния заплатен отпуск за развъждане на дете до 2-годишна възраст ще 390 лева, което е половината от 780 лева

На обезпечените лица, получили най-малко едно заплащане за интервала от 1 януари до 30 юни 2023 година, ще бъде осъществено доплащане до новия размер на паричното обезщетение. При приемане на обезщетение и за шесте месеца, доплащането ще е 420 лв.. 

Промяната касае над 54 хиляди души, като от тях 46 058 са хората, които са получавали цялостния размер на компенсацията за развъждане на малко дете.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР