Освен лукс и разкош, в който живее кмета на Банско

...
Освен лукс и разкош, в който живее кмета на Банско
Коментари Харесай

Бомба! „БанскоГейт“ – роднини и другари в бизнеси, свързани с общината и кмета на Банско!

Освен разкош и лукс, в който живее кмета на Банско Георги Икономов наподобява се е обкръжил с цяло съзвездие от сдружения, с които обезпечават бизнес комфорт на себе си, на родственици, другари, техни родственици само че не и на хората, които желаят да живеят и работят по разпоредбите на естествена страна.

Жителите на Банско без усложнение изброяват строителни компании, за строителен надзор, за защита, за счетоводство, за почистване… Какви други работи на макс в курортен град, цялостен с хотели и заведения.

Освен инспекция за генезис на средствата за първокласният парцел в центъра на Банско и предстоящата инспекция на депутата от ГЕРБ Александър Мацурев още доста връзки могат да се окажат пагубни за кмета Георги Икономов, а и за обвързваните с него.

Кмет, кумец, кмет, другар Още през първия си мандат Икономов е основал свои компании.

В множеството от тях са поставени за шефове подставени лица, посредством които да ръководи общинските средства. Често сред шефовете и семейството на кмета без усложнение се виждат връзки.

Разказахме ви за две компании – строителната компания “Лесострой 2010” ЕООД, с капитал 100 лева и шеф Димитър Даутов, който е кумец на Икономов и охранителната “Банско секюрити” ООД, която пък се свързва с някогашния зам.-кмет и сегашен народен представител от ГЕРБ Александър Мацурев.

Капиталът на втората също е 100 лева В града се приказва, че преди да стартира мандата на Икономов, Димитър Даутов няма развъртян личен бизнес. В момента тази компания е главен реализатор – независимо или в консорциум с други компании – на множеството публични поръчки за строителство в Община Банско.

Отделно от осъществяването на огромни публични поръчки към същата компания са ориентирани стотици хиляди лв. по контракти посредством непосредствено възлагане. В допълнение – частни вложители в Банско са принудени да употребяват същата компания, в случай че желаят да им бъде обещано позволение за градеж. Преди да стартира да извършва поръчки през компанията на Даутов, Икономов употребява други компании и прави разплащане към тях през компаниите на неговата брачна половинка Павлина Икономова. Справка в Търговския указател я свързва като шеф, притежател или съучастник с най-малко 10 компании.

Една от забавните е счетоводната компания “Епик Консулт” ЕООД, с капитал 100 лева и шеф е Десислава Бояджийска. Втората е сестра на сегашния зам.-кмет Ивайло Ръхов, който пък разписва процедурите за публичните поръчки за строителство, в това число и тези извоювани от Даутов. Твърди се, че същата компания води счетоводството на общинските компании. Офисът на сдружението се обитава в постройка, която е изкупена съвсем напълно през последните две години от Димитър Даутов. Там също има изработен първокласен ремонт.

Източници осведомени с тези връзки и метода на работа описаха пред Фрог, че при поръчката за ул. “Гоце Делчев”, която е разграничена на стадии, прави усещане, че единичните цени при установяване на прогнозната стойност на стадия, който се извършва от Даутов, са повишени с над 30 % от другия подобен стадий.

Обикновено сходно разминаване може да има своето бизнес пояснение, само че при питане от изпълнителите на по – евтиния стадий, Икономов е дал къс и явен отговор – “Трябва да се дадат нагоре”, настояват източниците ни. По думите им Икономов, още веднъж през Даутев, закупува и прави безценен ремонт и на вила в местността “Шилигарника”, която е в ски – зоната на град Банско, която сега е отдават чартърен. Даутов се свързва и с сдружението „ Общински паркинги “. При основаването на компанията тя се ръководи от него. След осъществяването на всички ремонтни действия и цялостното съоръжение с коли, СМС паркиране и други Даутов напуща, а място му се заема от Николай Лечов – татко на другия кумец на Икономов.
В тази компания е закупен “паяк” за 150 000 лв., който сега се продава за 40 000 лв., научава още Фрог от живеещи в Банско. Фирмата за разчистване “Банско 2020” също е обвързвана с кмета Георги Икономов. Неин шеф е Борислав Попов – състудент на Икономов. Той е и съсобственик с присъединяване от 800 лева капитала. Останалите 200 лева капитал са от съдружника му – компанията „ Грийн Стоун “, която пък се занимава със сметосъбирането в града. Със средствата от почистващата компания се разпорежда съгласно източниците ни се разпорежда още веднъж Димитър Даутов, а компанията е взела участие в конкурс за разчистване само и единствено в цялостният с хотели Банско.
Роднина, кмет, родственик, кмет Оказва се, че има още доста хора, които по един или различен метод са свързани с кмета Икономов. Много от тях, съгласно локалните поданици, работят в спор на интерес, тъй като родственици на кмета заемат длъжности, посредством които ръководят общински средства. В допълнение банскалии знаят, че всички от сем. Икономови са “земеделски производители” и употребяват европейски дотации. Ето няколко образеца: Райна Икономова, която е негова сестра е ръководител на Читалище “Банско”, което е вторичен разпоредник с общински средства. Димитър Клечеров, племенник на Икономов, заема служба в Общинска работа “Земеделие”.
В Банско се приказва, че длъжността е открита особено за него, тъй като преди този момент работил като юрист в Община Банско, само че напуща след абсурда “КумГейт”. Димитър Мунин – брачен партньор на племенницата на Икономов Десислава Клечерова е шеф на Общинско дружество “Топлофикация”, което непрестанно се зарежда със заеми от бюджета на община Банско. Преди това Мунин е работил в „ Техническа работа “ в Община Банско. Тогава работата му се показва в ходатайство – в случай че някой жител има проблеми, би трябвало да се обърне към него по „ подобаващия “ метод, с цел да му се реши казуса, настояват хора от администрацията. В момента също така дружно с племенницата на Икономов имат и надзорна компания – “ДИД Консулт инженеринг груп”, която е контрол на общинските обекти.
Впечатляващо е, че в комерсиалния указател е маркирано, че сдружението има капитал от 2 лева Въпреки това, през нея би трябвало да минават всички частни обект в Банско, който имат потребност от легализиране. Интересно е, че компанията се води благосъстоятелност на Благомир Тонин, само че връзката с племенниците е забележима за всички, тъй като на място на градежите се появяват постоянно те, продължава разказът за плачещия за инспекция „ БанскоГейт “.

Източник: Фрог Нюз

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР