Освен когато става дума за преждевременно побеляване на косата, белите

...
Освен когато става дума за преждевременно побеляване на косата, белите
Коментари Харесай

Не Подценявайте Това! Ето Защо Никога Не Трябва Да Скубете Бял Косъм!

Освен когато става дума за прибързано побеляване на косата, белите кичури нормално са симптом на остаряване. Причината е, че с напредването на възрастта пигментните кафези, които придават естествения цвят на косата, последователно умират. Колкото по-малък е броят им, толкоз по-малко е и количеството меланин в космените фоликули. Като разследване на този развой цветът на новата коса е към този момент бял.

Много постоянно срещан е въпросът, дали след отскубването на един бял косъм, следва да се появяват повече. Подобни изказвания са мит. Обяснението е, че това, което се случва в даден космен фоликул, не може да засегне процесите, протичащи в прилежащия. Това значи, че отскубването на избран косъм не може да докара до появяването на повече бели косми.

Важно е да се знае също по този начин, че този табиет не е целесъобразен. При изскубването може да се унищожи космения фоликул, надлежно и растежът на косми от него. Така при отскубването на голям брой косми едновременно е допустимо да се образува плешиво леке в тази област.

Любопитно е, че при мъжете първите признаци на побеляване са забележими в брадата, след което минават към мустака, а най-после доближават и до косата. При дамите побелява първо косата в региона на слепоочията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР