Освен като подарък икона може да купим и за дома

...
Освен като подарък икона може да купим и за дома
Коментари Харесай

Иконите, които поставени в дома според случая, носят здраве и късмет на семейството

Освен като подарък икона може да купим и за дома си, като се съобразим с това, какво покровителства светецът, изобразен на нея.

Икони за здраве и дългоденствие

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако желаете здраве, би трябвало да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.



Икони за дома, фамилията и децата

Ако желаете домът, фамилията и децата ви да бъдат закриляни, би трябвало да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, тъй като тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на фамилния дух.



Икони за бременност и раждане

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина.

Можете да си купите икона на един от тези светци, с цел да ви оказват помощ при бременността и раждането.


Икони за обич и сватба

Свети Лазар е настойникът на женитбата и се има вяра, че той насочва девойките към верния и бъдещия им брачен партньор. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София оказват помощ при откриването на огромната обич.



Икони за образование

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий оказва помощ при образование, обвързвано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят триумф на изпити.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР