Освен кадровите рокади в силовите ведомства, в Украйна днес бяха

...
Освен кадровите рокади в силовите ведомства, в Украйна днес бяха
Коментари Харесай

Мъже в униформи поемат три области на Украйна

Освен кадровите рокади в силовите ведомства, в Украйна през днешния ден бяха назначени и нови губернатори на три области - Днепропетровск, Запорожие и Херсон . И трите области по гранични на фронтовата линия , която минава през страната към този момент една година.

Новият губернатор на Днепропетровск ще бъде Серхий Лисак , военачалник, който от шест месеца управлява дирекцията на Службата за сигурност на Украйна. Друг чиновник на Службата за сигурност, Юрий Малашко, поема Запорожие .

Новият губернатор на Херсон ще бъде Олександър Прокудин , служител на реда от кариерата, който за 22 години е извървял пътя от следовател до шеф на регионалната полиция в Херсон. През февруари 2022 година, единствено няколко дни преди съветското навлизане, той е освободен от този пост заради прекачване на друга работа, само че всичко, което се знае за него е, че е взел участие в деокупацията на Херсон тази есен.

Така тримата нови губернатори са мъже в униформа с кариера в службите . Това може да значи, че управляващите са поели курс към налагане на боен ред в районите в същинския смисъл на думата - може да се допуска, че тази линия се постанова и във връзка с финансовата дисциплинираност.

Рокадите може да значат също, че Днепропетровск, Херсон и Запорожие се готвят за сложни времена и се търсят качества да се провежда защитата и да се работи в изискванията на война в околните дни, седмици, а може би и месеци.
 Назначения в силовите ведомства в Украйна, Резников резервира поста си
Назначения в силовите ведомства в Украйна, Резников резервира поста си

Коментар на Би Би Си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР