Освен , хората използват някои много странни предмети, за да

...
Освен , хората използват някои много странни предмети, за да
Коментари Харесай

Защо не бива да почиствате ушите си с клечки за уши

Освен, хората употребяват някои доста странни предмети, с цел да почистват ушите си- пинсети, моливи, ключове и така нататък

Нито един от тези принадлежности обаче не е ефикасен, а клечките за уши причинят повече щета, в сравнение с изгода. Те може да ви дадат чувство за задоволство и непорочност, само че в реалност това е подправено чувство.

Ето за какво клечките за уши са нездравословни и по какъв начин да почиствате ушите си:

Можете да се нараните с съчка за уши

Може да звучи необикновено, само че клечките за уши могат да травмират междинното ви ухо и по-конкретно да причинят пръсване на тъпанчето. Според изследване, което преглежда пострадвания на ушите, свързани с клечки за уши, към 73% от тях са свързани с разчистване на ушите. Това е огромен %, в случай че вземете поради, че проучването е извършено от 1990 година до 2010 година и са изследвали повече от 263 000 деца.

Клечките избутват ушната тиня във вътрешността

Много хора изпитват предпочитание да извадят ушната тиня, изключително когато имат струпване. Те обаче единствено я натискат по-дълбоко в ушния канал. В този случай единственото решение е да посетите доктор, който може да отстрани ушната тиня със специфични принадлежности, което е много неприятно.

Могат да причинят инфекции

Едно от най-полезните свойства на ушната тиня е да улавя и задържа бактериите, които влизат в ушите ни. Тя работи като защитна мрежа, която защищава ушите. Когато обаче използваме клечки и изтласкваме ушната тиня и бактериите по-дълбоко във вътрешността, се застрашаваме от инфекции.

Защо се нуждаем от ушна тиня

Освен че задържа бактериите, както споменахме нагоре, ушната тиня предотвратява и други неща, като инсекти и нечистотия, да попаднат в ушите ни. Това е и най-хубавият натурален лубрикант, който защищава ухото ни от изсъхване и причиняване на сърбеж. Освен това тялото ни е основано по този начин, че се самопочиства от ушната тиня. Тя в действителност се изтласква във външния ушен канал, където елементарен душа я измива.

Какво да извършите, в случай че клечките за уши ви предизвикват болежка

Ако болката е продължителна и е съпроводена или от приглушен слух, или от звук в ушите, би трябвало да се обадите на доктор. Може да става въпрос за съществено пострадване на ухото.

Как да почиствате ушите?

Най-добрият вид е да не почиствате ушите, тъй като те се самопочистват. Тъй като ушната тиня излиза от ухото, можете просто да избършете външната част на ухота с мека салфетка незабавно след баня. Това е изцяло задоволително.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР