Освен хората и плъховете в Америка са силно засегнати от

...
Освен хората и плъховете в Америка са силно засегнати от
Коментари Харесай

В Америка и плъховете страдат заради коронавируса

Освен хората и плъховете в Америка са мощно наранени от ковид.
Тъй като милиони американци са затворени в домовете си, с цел да се борят със смъртоносния вирус, лишил живота на над 21 000 американци, огромна част от бизнеса - в това число заведения за хранене и хранителни магазини – е затворен или с лимитирано работно време, прекъсвайки главните източници на храна за доста гризачи. По безлюдните улици в цялата страна плъховете се борят за оцеляване, съгласно NBC.
Според ратолог (специалист по плъховете) Боби Кориган плъховете в Ню Йорк и освен там, живеят най-вече от отпадъците от храните в заведенията за хранене. Някои от тях от десетилетия имат генерации плъхове, зависещи от храната в ресторанта. Сега към този момент те имат единствено няколко благоприятни условия за избор. И тези благоприятни условия са мрачни. Те включват канибализъм, борби с други плъхове и ликвидиране на новородените, съобщи БГНЕС.
" Това е сходно на тази част от историята на човечеството, в която хората се опитвали да завладяват земи и влизали с военни елементи и армии, биейки се до гибел безусловно за това кой ще завладее тези земи. И това се случва с плъховете. Влиза нова " войска " от плъхове и която войска има най-силните плъхове, тя ще завладее тази област ", споделя Кориган.
„ Случва се и възрастните да убиват и изяждат дребните ", добавя той.
В Ню Орлиънс, където губернаторът на Луизиана наложи заповед за изолираност у дома, която затвори доста заведения за хранене, изключително тези в известни туристически региони като Френския квартал, видео, оповестено през март, демонстрира пълчища плъхове, които излизат на улицата, с цел да търсят храна.
Клаудия Райгел, шеф на Борда за битка с комари, термити и гризачи в Ню Орлиънс, съобщи, че градът приготвя нападателни ограничения за битка с вредителите.
Вашингтон също подхваща стъпки за битка с гризачите. Кметът Мюриел Боузър вкара нападателни ограничения за битка с вредителите, в това число потреблението на улични котки.
През последните 30 дни градът е имал близо 500 позвънявания, свързани с гризачи. В близкия Балтимор, който има постоянна стратегия за очистване на плъхове, данните от града демонстрират, че в същия интервал е имало към 11 000 позвънявания и 311 онлайн поръчки за плъхове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР