Освен хиляди неразказани истории за живота на богопомазаната висша комунистическа

...
Освен хиляди неразказани истории за живота на богопомазаната висша комунистическа
Коментари Харесай

Синът на Живков отнесе в гроба тайната на най-скандалното неразкрито убийство у нас

 Освен хиляди неразказани истории за живота на богопомазаната висша комунистическа върхушка, безмълвният наследник на Тодор Живков - Владимир, отнесе оня ден в отвъдното и една гигантска тайнственост. Вероятно най-скандалното неразкрито ликвидиране у нас от ерата на соца - това на ослепителната телевизионна говорителка Татяна Титянова, вечно ще бъде свързвано в съзнанието на хората с името на сина на Тато.

Всичко стартира на 24 септември 1988 година Рано сутринта съседи откриват пред бл. 57 в жк " Червена звезда " натрупа на 28-годишната Титянова. Следствието за гибелта й стартира като дело против незнаен причинител за ликвидиране. Все още обаче тъне в тайнственост дали журналистката се е самоубила, или е убита. За да не бъде пратено в забвение делото с резолюция " завършено " оказва помощ единствено упоритостта на сем. Титянови. Следователите, измежду които и днешният вътрешен министър Бойко Рашков, желаят небрежно да приключат случая, написа " Ретро ".

Години наред юристите на семейството по делото Иван Китанов и Петър Корнажев (вече покойници) се пробват да потвърдят убийството и да преодолеят бариерата, спусната пред обстоятелства, професионални изводи на пет самостоятелни експертизи, разумни заключения и здрав разсъдък.

По-интересното е, че измежду народа потегля твърдоглав слух, че Татяна Титянова е била държанка на Владимир - сина на Тодор Живков. “Ръгал я е в гърба, изрод ", шушукат бабите по опашките. Вълната набира мощ. Във “Файненшъл таймс " се появява публикация за българските олигархически династии. Там напълно не инцидентно е оповестена фотография на починалата Татяна с намек, че гадже на сина на Първия е починало при мистериозни условия.

В интерес на истината фамилията на Титянова в никакъв случай не е твърдяло, че Живков е обвързван със гибелта на Татяна. Не са открити обстоятелства, че двамата даже са се познавали. Но машината за клюки работи. Според юрист Петър Корнаджев по този начин съзнателно се отклонява вниманието от същинските виновници - също значими персони. Прикрива ли Владко с необятния тил на татко си някой собствен приятел - в никакъв случай няма да научим.

" Сестра ми Татяна Титянова беше убита, тя не се е самоубила! И повече от 30 години моето семейство желае да научи истината от следователите - от кой в действителност етаж тя е скочила - от осмия, както твърди първото следствие, от четвъртия, съгласно второто, или от 15-ия, каквито са изказванията на последното разследване. Как ще ми изясни прокуратурата, че трупът й е бил на 7 метра от блока? Много желая да се сезират органите и най-накрая да ми се каже истината ", неуморна е сестрата на говорителната Антоанета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР