Освен големите структуроопределящи здравни институции, почти навсякъде липсват анестезиолози, кардиолози,

...
Освен големите структуроопределящи здравни институции, почти навсякъде липсват анестезиолози, кардиолози,
Коментари Харесай

д-р Мирослав Ненков: Липсата на анестезиолози е системен и държавен проблем

Освен огромните структуроопределящи здравни институции, съвсем на всички места липсват анестезиолози, кардиолози, а патолози пък да не приказваме изобщо. Това съобщи в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия доктор Мирослав Ненков. " Нямаме стратегическа мисъл ", добави по тематиката той. Проблемът е систематичен, държавен проблем, сподели доктор Ненков.

По думите му пораства ползата към специалността " Анестезиология " измежду младите експерти, само че доста от тях отпътуват по-късно в чужбина.

" Или опция за развиване, или пари " - това съгласно доктор Ненков са двете благоприятни условия, с цел да бъдат подтиквани експертите да останат и да се развиват у нас.

 Според обвиняването източването на разследваните лечебни заведения стартира от 2010 година Според обвиняването източването на разследваните лечебни заведения стартира от 2010 година
Мащабно следствие на лечебни заведения за източване на средства. Досъдебни производства за занемареност стартират в „ Пирогов “ и още 7 лечебни заведения - в Бургас,...

Д-р Ненков разяснява и инспекциите на прокуратурата в лечебните заведения - " до каква степен ще стигнат инспекциите, следва да забележим ", разяснява той, само че съобщи, че е по-скоро песимист.
доктор Мирослав Ненков: Това, което е работило години в болничното заведение в Ловеч, тази система не е измислена в Ловеч, в ловешката болница, тази система работи на няколко места в страната и тя работи под благия взор на ръководството - и политическо, и административно на системата на опазването на здравето. Не може да се случи нещо сходно, без да се получи позволение. Не може ей по този начин някой хоп и да си отвори болница и почва да работи. Дано прокуратурата доближи до това, да не се спре до някакво равнище като шеф на болница примерно, който шумно да бъде разгласен за отговорен и с това да завърши целия проблем.
Прокуратурата сподели по какъв начин в системата на опазването на здравето нещо не се оправя и изобщо силовите органи, разяснява доктор Ненков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР