Освен електромобили GM ще продава соларни системи и модули за

...
Коментари Харесай

GM иска да детронира Tesla при батериите и фотоволтаиците


Освен електрически автомобили GM ще продава слънчеви системи и модули за предпазване на сила
(снимка: CC0 Public Domain)

General Motors основава нов енергиен бизнес за продажба на акумулатори, съоръжение за зареждане, слънчеви панели и програмен продукт. С това производителят се надява да сътвори „ екосистема “ от аксесоари, които могат да оказват помощ за продажбата на електрическите транспортни средства на компанията.

Новото поделение, GM Energy, се преглежда като пряк удар против Tesla, която е главен състезател в производството и съхранението на възобновима сила. GM съобщи, че има намерение да изпревари компанията на Илон Мъск в продажбите на коли – и да я провокира на енергийния „ фронт “.

Амбицията на GM е да се нарежда на пазара на артикули за генериране и предпазване на сила, който се прави оценка на към 120-150 милиарда $, съобщи Травис Хестър, основен шеф по електрическа подвижност в GM. Целта е марката на GM да стане синоним освен на електрически транспортни средства, само че и на цялостен набор от артикули и услуги в електрическите автомобили и техните презареждаеми литиево-йонни акумулатори.

Хестър споделя, че GM следи ходовете на Мъск на този пазар и вижда опция за себе си. Енергийният бизнес на Tesla пораства устойчиво от няколко години. Приходите ѝ доближават 866 милиона $ през второто тримесечие на 2022 година
още по темата
Наред с Tesla има и голям брой по-малки, не толкоз разпознаваеми компании, които продават енергийни артикули – генератори за аварийно зареждане и системи за предпазване на сила. „ Те нямат в портфолиото си транспортно средство “, разяснява Хестър. „ И почтено казано, те нямат дилърската мрежа, която имаме ние “.

В момента GM разполага с няколко модела електрически автомобили на пазара – и готви още няколко. Компанията е окуражена да продаде един милион електрически транспортни средства до 2025 година За нея всеки от клиентите, които ще си купят е-кола, също е евентуален клиент на GM Energy.

„ В този миг те би трябвало да решат по какъв начин ще ръководят своето транспортно средство “, споделя Хестър. „ Трябва да решат дали ще купят общоприетоо зарядно за дома си? Ще бъде ли в двете посоки зарядно? Искат ли да прибавят стационарна система за предпазване на сила? А да добиват слънчева сила? “

GM Energy ще се състои от три единици: Ultium Home, Ultium Commercial и Ultium Charge 360. Подразделението ще продава набор от артикули на битови и търговски клиенти, включително съоръжение за в двете посоки зареждане, за подаване на сила от транспортно средство към дома (V2H) и от транспортно средство към мрежа (V2G), стационарно предпазване, слънчеви системи, софтуерни приложения, облачни принадлежности за ръководство, решения за микромрежи и водородни горивни кафези.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР