Освен единственият одобрен голям инфраструктурен проект в България - третата

...
Освен единственият одобрен голям инфраструктурен проект в България - третата
Коментари Харесай

София усвоява 760 млн. еврофондове, без метрото

Освен единственият утвърден огромен инфраструктурен план в България - третата Зелена линия на софийското метро за 909 млн. лева, София ще усвоява до 2020 година още 760 млн. лева От тях 360 млн. лева са за обществена инфраструктура и енергийна успеваемост, а 400 млн. са по незавършената още, само че стремително изграждана през последните години ВиК мрежа.

Наред с това София работи и по отвън националните - така наречен Общностни фондове, които Брюксел отпуска по съответни планове за повишение качеството на живот. Всичко това стана ясно от думите на заместник-кмета по еврофондовете Ирина Савина по време на събитието „ Големите планове на София до 2020 година ", проведено по Програма Европа на Столичната община от съдружие Екопрограма. Символичен хазаин на срещата с медиите, която протече на борда на един от зелените швейцарски трамваи беше заместник-кметът по превоз Евгени Крусев.

Гостите стартираха пътешествието си през към този момент работещите и идните планове за осъществяване от колелото на тогавашния Трамвай №19. Крусев описа за идното модернизиране на трасето на най-старата линия и обновяването на нейния парк от возила, след това при прекосяването през Красно село, където е основна станция от третата Зелена линия на метрото описа повече за този план, при прекосяването около площад Св. Неделя заключи идния избор сред двата плана за бъдещето му - пешеходна зона от ул.Алабин до бул. Тодор Александров или от ул. Алабин до ул. Екзарх Йосиф при Халите. Това е план от реновирането на централната градска част, както и новото трамвайно трасе по улица Граф Игнатиев и преустройването на близките площади и градината на черквата Св. Седмочисленици. Заедно с транспортната, ще се подмени и останалата инфраструктура, която в този регион е 100-годишна, акцентира Крусев. Накрай пътуването с Трамвай Европа приключи алегорично на площад Журналист.

Проектът „ Големите планове на София до 2020 година " се извършва от Сдружение „ Екопрограма " с финансовата поддръжка на Столичната община, Програма Европа 2017, в партньорство с регион „ Красно село " и регион „ Витоша ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР