Освен да обикаля забележителности с туристите и да им изнася

...
Освен да обикаля забележителности с туристите и да им изнася
Коментари Харесай

Eкскурзоводите ще оказват първа помощ, ще усмиряват туристи и организират хвърлянето на боклука

Освен да обикаля забележителности с туристите и да им изнася беседи, да провежда пътуването и настаняването им, един екскурзовод ще би трябвало да може да оказват първа помощ при случай, да " овладява проблематично държание на екскурзиант ", а също да провежда и управлява сортирането на боклука при съблюдаване на технологията за преработване.

Тези и други условия са написани в план на Наредба за придобиване на подготовка по специалността екскурзовод, импортиран от Министерството на образованието за разискване и гласоподаване в Министерския съвет. Залегналите в нея типови образователни проекти ще са годни от образователната 2019/2020 година за учениците, които тогава стартират образованието си за придобиване на професионалната подготовка в съответните професионални гимназии.

В отговорностите на екскурзоводите ще влизат провеждането на туристическата стратегия, която включва посрещането на идващите туристи, придружаването им до хотела, подпомагане при настаняване, запознаване с идните действия в границите на екскурзията, осъществяване на екскурзоводски беседи (в транспортното средство по маршрута и при обиколка на обитаемоте места и забележителности) - написа в плана и се прецизира, че беседите би трябвало да включват настояща информация за съответната естествена забележителност, културни и исторически обстоятелства за нея.

Екскурзоводите ще имат грижата за резервирането на превоз, хотели, заведения за хранене, за визитите на музеи и ще осведомят туристите за благоприятни условия за спомагателни мероприятия (културни, спортни, развлекателни), както и за разпоредбите за сигурност. Те ще оформят първоначални счетоводни документи, свързани с финансовото застраховане на групата. Ще би трябвало и да са наясно с разпоредбите, свързани с визовия и митнически режим на другите страни.

Униформата ще е по избор, само че носенето на идентификационна карта е наложително.

Освен виновен, радушен, предпазлив, толерантен, адаптивен, ученолюбив, проведен, еластичен, привлекателен, търпелив, оптимист, екскурзоводът би трябвало да умее да работи в екип и при дълготрайно натоварване, написа в плана. Задължително е да владее и непознат език писмено и говоримо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР