Освен че сме изправени пред политическото завземане на прокуратурата в

...
Освен че сме изправени пред политическото завземане на прокуратурата в
Коментари Харесай

Бойко Рашков пак против своите: Сглобката плюс ДПС връщат Българи...

" Освен че сме изправени пред политическото завладяване на прокуратурата в нашата страна посредством главния закон, в този момент по силата на тази тройка - ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, ще завземем регулаторните органи. Опасението ми е, че в случай че по този начин вървим, ще се надигнем в действителност пред член 1 на Конституцията преди няколко десетилетия, само че в този момент на тройката, съобщи Бойко Рашков.

Депутатът от ПП-ДБ изясни, че преди 1989 година основният прокурор се е избирал от Народното събрание. Парламентът е можел да го отзове и да назначи нов на негово място, когато изиска. По думите на Рашков в този момент сме се върнали в съвсем същата обстановка - ще се избира " комфортен основен прокурор ".

Рашков е на мнение, че най-съществената конституционна смяна е разделянето на Висшия правосъден съвет на две елементи. Според него в случай че тази наклонност " продължи ", може да чакаме и новосъздаденият прокурорски съвет да се " раздроби ".

" Овладяването на прокурската гилдия в правосъдната власт значи, че на следващия ден всеки един политик ще може да се окаже обект на противозаконни следствия, тогава когато мястото му в пленарната зала бъде заето от различен ", изясни Рашков.

Рашков изясни, че прекратеното дело по " Барселонагейт " и че по него години наред не се е работило, и то умишлено. " Не може да има доказателства по дело, по което съзнателно не се е работило ", разяснява Рашков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР