Освен че ще остави американците без редица плодове и зеленчуци,

...
Освен че ще остави американците без редица плодове и зеленчуци,
Коментари Харесай

Блокада на границата с Мексико ще доведе до спиране на автомобилните заводи в САЩ

Освен че ще остави американците без редица плодове и зеленчуци, една възможна обсада на границата с Мексико, каквато предлага президентът Доналд Тръмп, ще докара и до прекъсване на автомобилните фабрики. Според специалиста Кристин Дзичек от Центъра за автомобилни изследвания в Ан Арбър, Мичиган, предава " Блумбърг ".

Тя добавя, че Мексико е измежду главните снабдители на авточасти на заводите в Съединени американски щати. " Няма по какъв начин да сглобиш автомобил, в случай че ти липсва някоя част ", прецизира Дзичек.

Един актуален автомобил съдържа към 30 хиляди разнообразни елементи. Изработването на едни седалки, да речем, пък е обвързвано с неколкократно прекосяване на обособени съставни елементи и цялата структура през границата в другите стадии от тяхната направа, разяснява и старши икономистът в " Кокс Аутомотив " Чарли Чесброу.

Тръмп съобщи в петък, че е доста евентуално да затвори границата тази седмица, в случай че Мексико не спре имигрантите, които влизат в Съединени американски щати. Пълното затваряне ще попречи на милиони хора, които пресичат напълно законно границата, с изключение на търсещите леговище и ще наруши търговия за милиарди долари, като към 137 милиарда от тях са от импорт на храни.

Двамата специалисти са на мнение, че управляващите мъчно могат да измислят затваряне на границата, при което сходни артикули минават гладко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР