Освен че се гордеем с Вас, и се грижим за

...
Освен че се гордеем с Вас, и се грижим за
Коментари Харесай

Грижим за вас, отпуснахме 16 млн. лева за сградите ви, каза Борисов във Велико Търново

Освен че се гордеем с Вас, и се грижим за Вас - държавното управление отпусна 16 милиона лв. за ремонт на постройките Ви. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред курсантите от Националния боен университет „ В. Левски “ в гр. Велико Търново. Премиерът Борисов участва на ритуала по полагане на военна клетва от първокурсниците.

В речта си пред младежите и девойките от военното учебно заведение министър председателят Борисов акцентира, че тази година за защита ще бъдат изразходвани близо 4 милиарда лв.. „ Разходи, които българските жители са събрали от своите налози. Затова би трябвало да се подготвяте, да сте доста положителни, тъй като виждате събитията в Сирия, Косово, ние ще сме положителни политици, в случай че има дълготраен мир. Но постоянно е добре в гърба си да имаш възпиращата мощ на Българската войска във Ваше лице “, уточни още пред курсантите министър председателят Борисов.

Военна клетва поставиха 163 първокурсници, които се образоват в 19 военни специализации в трите факултета на НВУ „ Васил Левски” в градовете Велико Търново, Долна Митрополия и Шумен. Университетът разкрива нова военна специализация - „ Артилерийско инструментално разузнаване” с гражданска компетентност „ Геодезия”. Курсантите по тази специализация се образоват във факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС” взаимно с Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски”. Общият брой на курсантите, учащи се в НВУ „ Васил Левски”, е 729.

На ритуала във Велико Търново участва и вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР