Освен, че ни помага да се ориентираме по света, човешкото

...
Освен, че ни помага да се ориентираме по света, човешкото
Коментари Харесай

Как да използваме изкуственият интелект за откриване на анемия

Освен, че ни оказва помощ да се ориентираме по света, човешкото око може да разкрие признаци на главно заболяване, което лекарите към този момент могат да разкрият по време на елементарен неинвазивен скрининг (снимка, направена от задната част на окото). Преди сме показвали, че изкуственият разсъдък, прибавен към тези фотоси, може да помогне за идентифициране на диабетна очна болест, както и сърдечно-съдови рискови фактори. Днес споделяме по какъв начин продължаваме да използваме изкуственият разсъдък за разкриване на анемия.

Анемията е главен обществено-здравен проблем, който визира 1,6 милиарда души в международен мащаб и може да аргументи отмалялост, уязвимост, замаяност и унесеност. Диагнозата на анемия нормално включва кръвен тест за премерване на количеството хемоглобин (критичен протеин във вашите червени кръвни кафези, който носи кислород). Ако хемоглобинът ви е по-нисък от естествения, това демонстрира анемия. Жените по време на бременност са изложени на изключително висок риск от анемия с повече от 2 на 5 наранени, а анемията може да бъде и ранен симптом на рак на дебелото черво при другояче здрави човеци.

 

Нашите констатации

В най-новата ни работа „ Откриване на анемия от облици на ретината на фундамента посредством изкуствен интелект “, оповестена в „ Nature Biomedical Engineering “, откриваме, че моделът изкуствения разсъдък може да дефинира количеството на хемоглобина, като употребява фотоси на задната част на окото и общи метаданни (напр. възраст, пол за самоотчитане) от Обединеното кралство Biobank, изследване от популацията. В съпоставяне единствено с потреблението на метаданни, изкуственият разсъдък усъвършенства откриването на анемия (измерена благодарение на AUC), от 74 % до 88 %.

За да се подсигурява, че тези обещаващи констатации не са резултат от случайност или погрешни корелации, други учени помогнаха за валидирането на модела - който в началото е създаден на база данни от най-вече кавказки генезис - на обособен набор от данни от Азия. Производителността на модела беше сходна и в двата набора от данни, което допуска, че моделът може да бъде потребен в разнообразни настройки.

Множество техники за пояснение допускат, че оптичният диск е значим за разкриване на анемия от изображения на задната част на окото.

Тъй като това проучване разкри нови открития за резултатите на анемията върху окото, искахме да идентифицираме кои елементи на окото съдържат признаци на анемия. Анализът ни сподели, че огромна част от информацията идва от диска на зрението и близките кръвоносни съдове. Оптичният диск е мястото, където нервите и кръвоносните съдове влизат и излизат от окото и нормално наподобява доста по-ярко от близките области на фотография на задната част на окото.

 

Ключови заведения

Този способ за неинвазивен скрининг за анемия може да добави стойност към съществуващите стратегии за скрининг на диабетна очна болест или да подкрепи скрининг на анемия, който би бил по-бърз и елементарен от кръвен тест. Освен това тази работа е различен образец за потребление на задълбочено образование с обясними разбирания за разкриване на нови биомедицински познания, разширение на предходната ни работа за сърдечно-съдови рискови фактори, рефракционна неточност и градация на макулна недъгавост. Надяваме се това да въодушеви спомагателни проучвания за откриване на нови научни прозрения от съществуващите медицински проби и за възстановяване на ранните интервенции и здравните резултати.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР