Освен че кучето е най-добрият приятел на човека, притежава е

...
Освен че кучето е най-добрият приятел на човека, притежава е
Коментари Харесай

Науката потвърди: кучетата разпознават лошите хора

Освен че кучето е най-хубавият другар на индивида, има е шесто възприятие, което им оказва помощ да реагират в разнообразни значими обстановки. Вероятно най-подходящият образец в това отношение са полицейските кучета, които се поддават на образование, с цел да душат следи и да локализират предмети и хора.

Това се дължи на обстоятелството, че кучетата имат вродено възприятие да разграничават обекти с позитивна сила от обекти с негативна сила. Скорошно изследване удостоверява, че кучетата фактически могат да разпознават неприятните хора.

Комбинацията от зрение, подушване и слух се оказва основна за кучетата, с цел да са нащрек от самото начало и тъкмо както дават и получават любов като натурален развой, по този начин умеят да предусетят желанията на индивида единствено като го подушат. Това, което хората не могат да усетят, го усещат кучетата, по тази причина, в случай че имате домакински любим, можете да разчитате на него.

Кучетата предусещат естествените произшествия.

Земетресение, стихия – кучетата авансово усещат, че ще се случи нещо сходно. Някои даже настояват, че кучетата са в положение да видят хора, които към този момент са умрели – виждат нещо като паралелна галактика. Вероятно ви се е случвало към този момент да ви приближи чужд човек, който кучето ви да залае. Това значи, че четириногият другар усеща някаква отрицателна сила към него.

Кучетата скърбят, когато почине притежателят им.

Дори от време на време схващат това, преди да се заяви на фамилията. Не са изключения кучета, които лежат с дни и седмици пред болничното заведение или на гроба на стопанина си. Кучетата са изцяло способни да скърбят.

Кучетата могат да подушат гроба на мъртвия си притежател.

Всъщност те не подушват гроба а самия него. И това е допустимо, тъй като тялото отделя окситоцин, а този хормон е осезаем за кучетата – той провокира обвързаност и обич.

Кучетата са същински пазачи.

Група откриватели пресъздават случай, при който момче получава рецесия в колата си. Близо до колата се намират двама души и пред тях слагат куче. Само единият от мъжете оказва помощ на момчето. 

След това и двамата мъже отиват към кучето с разнообразни играчки, които да му привлекат вниманието. За всеобща изненада кучето изцяло подценява мъжа, който е следил безразлично случая доскоро. Сякаш животното в действителност е схванало, че единият мъж е бил задоволително добър, с цел да помогне на човек в потребност, а другият е останал безучастен към непознатото страдалчество. Това потвърждава, че кучето е съумяло да разграничи другите сили, които носят у себе си тези двама души.

Всичко това потвърждава, че кучетата са същински пазачи. Прегърнете своето куче и му благодарете за положителната работа.

По материали от sharingideas.me

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР