Освен, че е месецът на отпуските, август бележи и разгара

...
Освен, че е месецът на отпуските, август бележи и разгара
Коментари Харесай

Община Варна вече извозва едрогабаритни отпадъци целогодишно

Освен, че е месецът на отпуските, август бележи и разгара на сезона на ремонтите и преобзавеждането. Съвсем до неотдавна общината извозваше едрогабаритни боклуци единствено кампанийно, а в останалото време притежателите се справяха както могат. Вече не е по този начин - услугата е целогодишна, освен това - изцяло безвъзмездна.

Подробностите в репортажа.

Варна

Два пъти в седмицата профилирани коли събират изхвърлените шкафове, дивани, столове, матраци, стига да са оставени до контейнерите за боклук. Много варненци не са осведомени за опцията.

Едрогабаритните боклуци се събират по специфичен график, който е наличен на уеб страницата на Община Варна. Желаещите повече информация може да се свържат с екологичния надзор в общината или да се обадят на парещ телефон - 080 080 152.

Общинските чиновници припомнят, че е неразрешено изхвърлянето на електрически уреди до контейнерите за боклук. Услугата по извозването на такива боклуци също е безвъзмездна, само че става след поръчка на телефон 0800 14100. Строителните боклуци, пък, би трябвало да бъдат излъчени единствено на лицензирани компании.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР