Освен, че е красива и с регулируемо тегло, Krypton 750

...
Коментари Харесай

Krypton 750 - издръжлива и удобна, за малки и големи


Освен, че е красива и с регулируемо тегло, Krypton 750 е и много прецизна
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Пъргава, прецизна, комфортна и за дребни, и за огромни – Krypton 750 е красива, дълготрайна и подобаваща за всевъзможни приложения мишка от ултра-издръжливите модели на Genesis. Тя е проектирана за май-малко 50 милиона клика.

Дизайн

Още с отварянето на кутията се вижда характерният ѝ дизайн: тил с голям брой прорези с формата на пчелна пита, който разрешава да се вижда вграденото от вътрешната страна светещо лого на производителя. И защото то красиво мени цветовете си, а пчелната пита го разкрива единствено отчасти, мишката наподобява забавно и притегля окото.



Е, за тези, които намират сходен дизайн за прекален, има обикновен, компактен похлупак за гърба на мишката. Закрепването става посредством магнитни пластини, тъй че „ разглобяването ” в действителност не изисква действително демонтиране – просто единият похлупак се отлепва от магнитния държач и другият се слага с елементарно придвижване на едната ръка.

Регулируема тежест

Krypton 750 е лека като за фините детски ръце, тежка като за огромните „ лапи ” на едри и мощни хора. Това става посредством регулируема тежест в корпуса.

Вътре в тялото на Krypton 750 има панел с голям брой дребни тежести, които по форма даже наподобяват на теглилките на тогавашните пазарски кантари. Тези дребни железни цилиндри са подредени в блок, сходен на тава. Без този блок мишката тежи едвам 58 грама. За тези, които избират да я усещат по-плътна, прибавянето на тежести може да докара тежестта до 76 грама.

Тук е мястото да се означи, че дъното на мишката е от гладки PTFE пластини, с помощта на които тя се плъзга с голяма лекост по всевъзможни повърхности. Тази маловажна на пръв взор детайлност е значима за всички, които прекарват дълго време пред екрана в боравене с мишката – лекото плъзгане не натоварва китката, което пък икономисва евентуални възпаления на ръката.

Прецизност

Освен, че е красива и с регулируемо тегло, Krypton 750 е и много прецизна. Оптичният датчик PAW3333 е с сензитивност от 200 до 8000 DPI. Максималната скорост на обработка е 8000 FPS, като оптималното ускоряване е 35 G. Към това можем да прибавим и обезпечения живот от 50 милиона клика и ето, че имаме мишка, която ще е мъчно да строшим от гейминг или работа даже след няколко години приложимост.

Бутонът за смяна на резолюцията се намира тъкмо зад скрол-колелото и трансформира чувствителността сред шест равнища. Така всеки може да откри прецизността, която най-вече му подхожда.

Удобство

Вградената памет е към този момент „ наложителна ” екстра на актуалните мишки и Krypton 750 не е изключение. Тя помни своите настройки, тъй че може да бъде прибрана в раницата и отнесена в офиса, в дома, на гейминг-парти – без да се постанова всякога да ѝ се „ изяснява ” какво се желае от нея. Шестте ѝ програмируеми бутона в допълнение уголемяват опциите за прецизиране и персонализиране на боравенето с мишката.

Още една незначителна на пръв взор детайлност е мекият кабел с текстилна обвивка – това е нещо, на което малко на брой обръщат внимание, до момента в който работното им пространство не се затрупва с уреди и кабели. Тогава мекотата на тази връзка се оказва добре пристигнала – кабелът е елементарен за наместване, привързване и прибиране, тъй като е еластичен и лек като връзка за обувка.

RGB подсветка

С или без своя решетъчен тил, Krypton 750 наподобява прелестно за окото с RGB подсветката си и преливащите се цветове в PRISMO резултат, самобитен „ автограф ” на Genesis. Зрелищна за гейминг, стилна за офис – мишката свети в приятни нюанси, без да наподобява безсрамно.

Наличност и цена

Атрактивната и комфортна за всеки мишка Krypton 750 е необятно налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на полския бранд Genesis. Цената на този стойностен компютърен аксесоар е към 55 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР